5 hónapos német juhász. Miért ugat ennyit miután bezártam a kennelbe?
IGAZA VAN A TENYÉSZTŐNEK!
Nem vagyok nagy kutyafan, kutyaként sueretem a kutyámat, de bent alszik nálunk. Félhet kint, és amúgy is, jobb szeretne veletek lenni.
Egy hónapja van nálatok. Idő kell, míg elfogadja, ugatással nem szabadul. Marhacupák, bármi rágni való, ami lefoglalja bent az első időben.
Remélem, az etetés is a kennelben történik?
Malijaim, egy öreg német juhászom és egy szintén öreg keverékem van. Kapásból a kanokat nem hagyom felügyelet nélkül együtt. Az öregeket szétszednék a fiatalok csupán játékból is. A kölyök kutyákat szintén nem hagyom együtt a nagyokkal felügyelet nélkül. Sportkutyák, elég sok tréninget, munkát kapnak. De macska után vagy tüzelő szuka után, de még a postás esetében sem lenne az a kerítés, ami megfogná őket.
Emellett a kennelben vagy a lakásban a boxban tudnak pihenni, az a nyugodt, saját hely, ahol nincs pörgés. Ha nem lennének becsukva hiába a napi 1-2 kemény tréning, nem pihennének, mert nem olyan idegrendszerűek, fajtájúak, nem is így lettek szocializálva. És mivel nem pihennek, nem tudnának dolgozni sem olyan jól.
Ha nem értetek hozzá, nem érdemes véleményt, pláne tanácsot adni. Ha a kutyázásnak csak egy kis szegmentét, a hobbista oldalát látjátok, nem érdemes más részekbe beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!