Mivel etessem német juhász 9 hetes kutyusomat, ami igazán jó neki és szépen fog fejlődni tőle?
Nagyon eltérőek a vélemények a tápokról, ezért már nem tudok dönteni.
Jelenleg Royal Canint kap, de sokak szerint ez nem egy jó táp..
Szuperprémium tápokon gondolkodtam, de azokra pedig azt mondták nekem, hogy sok benne a fehérje és "erős" tápok, ezért ne adjam neki, mert gyorsan fog nőni tőle és ezt az ízületei fogják megsínyleni.
Tudnátok tényleg jó, minőségi tápokat ajánlani egy 9 hetes német juhász kutyusnak?
Amiken én gondolkodom: Orijen, Acana, Wolf of Wilderness, Purina Pro Plan Medium Puppy. Ezekről vélemények?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az összes Royal Canin hasonló szinten van, de egy németjuhásznak kb ezt adhatod.
( [link] )
Purinából pont a Medium puppyt nem találtam meg, de az is ugyan ez kb.
( [link] ; [link] - Érdemes figyelni arra, hogy az elmúlt 7 évben 5ször is visszavonták a termékeket és készlet visszahívás volt. )
A Wolf of Wilderness-t nem ismerem arról nem tudok nyilatkozni.
Az Acana ( [link] ) és az Orijen ( [link] ) jó táp, esetleg még kevésbé ismert szuperprémium tápok közül a Farmina ND vagy Carnilove is megfelelő.
Az utóbbi kettő ha jól emlékszem kedvezőbb árban van az Acanánál és lényegi különbség nincs. Az Orijen pedig közel másfélszerese. Megfelelő mozgás mellett nem fog túl gyorsan fejlődni a kutya egyiktől sem ez a négy közül és legalább rendes tápanyaghoz jut és nem csak töltelék gabonához és társaihoz.
Ha pedig érdekel a BARF akkor itt tudsz róla olvasni: [link] [link] vagy pedig a PREY [link] . A csoportokban rengeteg leírás, videó található a kezdőknek és a haladóknak egyaránt.
Úristen második válaszadó, a pediggre egy kalap ....
Konkrétan 4% hús származék van benne, tele színezékkel..
Ettől még a konyhai koszt is jobb.
Pro plan, N&D,Brit Care,Platinum ezek jók minőségű. Illetve amiket felsoroltál azok is.
Orijen, Acana is jó táp, a Wolf of Wilderness-t nem ismerem, a Purina szerintem nem jobb, mint a Royal, bár olcsóbb. Ami még jó: Taste of the Wild, Real Nature például.
Alternatívaként: BARF étrend, bár ez macerásabb, mint a táp.
A kölykök inkább soványan kell kicsit tartani, és nem túletetni, akkor nem lesz gond az ízületeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!