Az a kutya amelyik őrzővédőn jól teljesít élesben is megfogná a betörőt?
Ez változó. Van kutya, amelyik igen, csak sport őv mellett is működne éles helyzetben. És van kutya, amelyik nem, hiába jó az IPO-s őv-ben.
De éles szituációra lehet tréningezni.
Ha csak zsákmányosan fogatták, és nincs benne a védő ösztön, könnyen lehet, amikor nincs a megszokott kar, segéd , meglepődik.
Jó ösztönű kutyánál egy idegen behatolásakor annyiban segít az ö.v., hogy igyekszik a megszokott karon fogást alkalmazni, nem rágcsál, hanem a tanultak alapján megfog és tart.
Fizess le egy havert hogy próbáljon meg bemászni éjjel, akkor meglátod :D
Amúgy nem biztos, ha csak játéknak fogja fel lehet nem tudja összekötni a kettőt míg lehet egy sosem tanított családi kutya ösztönből védheti a gazdáit, ez nagyban azon múlik hogy a kutya felismeri a helyzetet.
Utolsó, utolsó előtti vagyok, egyetértek veled. De tényleg nagyon agresszív a kutyája.
Nem is értek egyet a módszereivel, csak rá akartam világítani, hogy ilyen is van.
(az én kutyám meg a másik véglet, olyan szelíd, barátságos, hogy még a betörőt is bevezetné a házba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!