Nyugtassatok meg hogy nem miattam pusztult eel a kutyám! Egy szelet diétás süteményt adtam neki. Ettől ugye nem pusztul el? :S nagyon szomorú vagyok. F
fogyókúrázom ezért anyu csinált diétás sütit, és a kutyus koldult. Adtam neki és este elpusztult. A doki szerint mérgezés. Nagyon kivagyok. ugye nem ettől pusztult el? Tudom hogy süti nem való neki de apám kutyái is mindig kaptak és SOHA semmi bajuk nem volt a mamámnál mai napig kapnak sütit a kutyák. Ráadásul ez diétás. Szomorú vagyok, de apu megnyugtatott hogy vesz egy másik kutyust, ezúttal fajtisztát. lehet azért pusztult el mert nem volt fajtiszta? Komolyan kérdezem!
f
A cukormentes termekek tartalmaznak egy xilit nevu anyagot, ami a kutyakra nezve halalos.
GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!444444
Nagyon sajnálom, de tényleg te ölted meg. :/
A xilit nagyon mérgező, ezért is kell fokozottan figyelni az utcán. Ha egy kis darab fagyállós zsemlét bekap (1-2 cm^3) az fele akkora baj, mintha xilit lenne belerakva. És ha jól tudom ellenszere sincs.
80% hogy te mérgezted meg. Ne edd magad, nem tudtad. A kutyusod már nem tudod visszahozni, de ha lesz másik állat jól járj ut@na mi tilos, hogy az újabb tragédiát elkerüld.
Na azért itt és most tisztázzuk a dolgokat.
Egyrészt a mérgezés egy tág fogalom, lehet hogy valaki bedobott neki valami mérgező kaját amit a kutya megevett és attól pusztult el, a doki is csak tippelt, lehet egy napokkal ezelőtti étel miatt szenvedett. Másrészt apud hülye, mert a fajtiszta kutyák ezerszer kényesebbek főleg a túltenyésztett fajták. Nekem volt egy Spánielem fajtiszta, de sok állatorvos mondta hogy már túl volt tenyésztve és nagyon beteges volt, sok baja volt, mégis megért 14 évet pedig 6 évesen súlyos beteg lett már úgy volt hogy el kell altatni, de szerencsére átvészelte, és utána a kisebb betegségeit leszámítva teljesen egészséges volt, vidám volt, játékos, és nem volt úgy semmi különös probléma.
A halálának is az volt az oka hogy már annyira legyengült a szervezete hogy már az emésztési problémái is erősebbek lettek amire kapott gyógyszeres kezelést, de az erős gyógyszerek tönkretették volna a gyomrát és a veséjét, a gyengített gyógyszerek meg alig értek már valamit.
Másrészt csak egy sütitől nem lesz baja a kutyának, persze nem mindegy milyen az alapanyag. A csokoládé az méreg nekik mert nem bírják megemészteni, de egy pici egy kockányi vagy a csoki öntet még nem szabad hogy ártson neki. Ez a mérgezés amit írsz az is annyira tág fogalom hogy kizártnak tartom hogy a süti lehet az oka.
De igen, miattatok pusztult el, mert hülyék vagytok, buták, felelőtlenek és abszolút nem értetek a kutyákhoz.
Ha meg az nektek a megnyugvás, hogy apád vesz egy másikat, ami fajtiszta (mindegyik az, mivel KUTYA, amire te gondoltál, az a fajtatiszta), gondolván, hogy azt majd nem tudjátok kinyírni... hát gratulálok. Egy hörcsögöt nem adnék a kezetekbe, de még egy hangyát se. Szívből kívánom, hogy soha többé ne essen nektek áldozatul egy szerencsétlen állat se. Idióta barmok.
Lemérgezed a saját kutyádat, akit állítólag úgy szerettél, és közben már a következő kutyát tervezed? Hát normális vagy te? Minek, hogy azt meg agyonverd "véletlenül"?
A kutya felelősség! A te dolgod, hogy megvédd őt például a konyhai mérgezésektől! És erre pont te ölöd meg? Ha nem értesz a kutyákhoz, ha nincs felelősségtudatod, ha ilyen könnyedén tönkre teszel egy életet mindenféle gondolkodás nélkül, akkor ne legyen kutyád, se semmilyen állatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!