Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyámnak adhatok házi kosztot?

Kutyámnak adhatok házi kosztot?

Figyelt kérdés
Nem maradékra gondolok, amit mi már nem eszünk meg, hanem mondjuk szedek neki is az ételünkből, mikor ebédelünk így változatosan kapna főtt ételt is, este pedig konzerv/táp.
2017. máj. 8. 15:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Értem, utána olvasok.
2017. máj. 8. 15:33
 12/21 anonim válasza:
19%
Ha ritkán adsz neki szerintem semmi baja nem lesz.Az sem normális hogy sokan azzal a szar száraz kajával tömik a kutyákukat.Én minden nap külön főzök neki csirkecombot(csont nélkul) májat,vagy szívet,esetleg nyakat rizzsel Imádja és természetesen nics fűszerezve,esetleg pici ételízesítőt szoktam a vízbe rakni.Viszont ha olyat főzök,abbol szoktam neki adni.Nekik is jó a változatos étrend!
2017. máj. 8. 18:05
 13/21 A kérdező kommentje:
Értem. Utána olvastam a barfnak, elvileg arról szól, hogy nyers húst adjunk a kutyának ill zöldséget, gyümölcsöt. Ez azt jelenti, hogy veszek neki egy tálca csirkenyakat pl és nyersen odaadom neki ebédre? Nem mérgező az úgy vagy nem lehet főzni neki mellé rizst, répát köretnek? Esetleg ilyen mintaétrendet nem tudtok, hogy melyik nap mit adjak?
2017. máj. 8. 18:37
 14/21 anonim ***** válasza:
Természetesen megeheti a nyers húst.
2017. máj. 8. 18:40
 15/21 anonim ***** válasza:

Nyerset főttel sosem keverünk. A BARF pedig közel sem ennyiből áll.

[link]

[link]

Itt van rengeteg segédanyag, mielött elkezdenéd olvasd át alaposan.

2017. máj. 8. 18:42
 16/21 anonim ***** válasza:
Fontos hogy mennyi csontos húst kell mennyi gyümihez ilyenek. Természetes le kell fagyasztani a husit 2 hétig ut@na kiolvasztani és úgy odaadni. Disznót tilos nyersen.
2017. máj. 8. 18:55
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

A BARF étrendnél a disznón és vaddisznón kivéve bármilyen nyers húst, belsőséget kaphat (baromfiak, nyúl, marha, hal). Zöldség-gyümi csak kiegészítő, az is nyersen, ha egyben nem eszi, akkor reszelve, de akár el is hagyható.

Lényeges viszont a csontos és színhús, illetve belsőségek aránya, ha így akarsz etetni, akkor ennek alaposan járj utána.

Nem lesz baja a nyers hústól egyébként. Kutya, nem ember.

2017. máj. 8. 19:06
 18/21 anonim ***** válasza:

"Ez azt jelenti, hogy veszek neki egy tálca csirkenyakat pl és nyersen odaadom neki ebédre? Nem mérgező az úgy vagy nem lehet főzni neki mellé rizst, répát köretnek?"

Csak csirkenyaktól remek szorulása lesz, kell mellé hús is, illetve a kezdeti bevezető periódus után belsőség is, mivel azokban rengeteg a kutyának fontos vitamin.

Nem mérgező, és a kutya nem igényli a köretet. A BARF-ban a "köret" a nyers zöldség-gyümölcs, ami azonban el is hagyható, kárt nem okoz. A főtt rizs és ehhez hasonlók annyi szénhidrátot tartalmaznak, amit a kutya sem nem igényel, sem pedig nem emészt jól. A kutya ugyanis ragadozó, húsevő, ellentétben velünk, emberekkel, akik mindenevők vagyunk. A kutya emésztőrendszere elsősorban a fehérje és zsír hatékony lebontására lett kitalálva.

2017. máj. 8. 19:29
 19/21 A kérdező kommentje:
Hú. Esetleg vki nem írna egy napi mintaétrendet? Mert annyi mindent írtok, a végén nem fogom tudni, mi a jó a drágámnak :(
2017. máj. 8. 22:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Tessék: [link] . Ezt az egyik facebook csoportból vettem. Ezzel előrébb vagy? Nem.

Ha arra sem veszed a fráadtságot, hogy utánaolvass és normálisan csináld akkor fölösleges elkezdened. A kutyád rövid időn belül vitaminhiányos lehet, emésztési problémák a túl sok csontos hústól stb.

Ott a két facebook csoport, belépsz és elolvasod a leírások egyikét.

[link] - Kezdhetnéd mondjuk ezzel. Ez a bevezető.

2017. máj. 8. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!