Ha bebizonyosodik az allergia, mennie kell a kutyának? :/
Tegnap írta ki egy kérdést,hogy a kislányom valószinű allergiás a kutyaszőrre, ha beigazolódik akkor elég ha kikerül a kutya az udvarra és minimálisan érintkeznek csak, vagy mennie kell a kutyának?
2 hónapja az altatástól mentettük meg egy sintértelepről, de ha mennie kéne nem is nagyon tudnánk hova adni csak oda vissza :/
Én ilyen miatt Nem passzolnam le a kutyaimat. Nyilván meg kell oldani a dolgot, de szerintem ha van pl garazsotok ami futott és télen be tud menni a kutya semmi akadálya hogy megtartsatok. És az is lehet hogy később a gyerek kinovi az allergiajat. Amúgy nem tudom sokan miért ockodnak a gyógyszerektol hirtelen ha állatrol van szó?! Ha pollen lenne, gomba, vagy egyéb akkor mit csinálnal? Buraba nem teheted. Akkor is gyógyszert adnak neki.
Nem tudom a mai világban miért elfogadottabb kidobni egy elolenyt mint gyógyszert szedni.
Én pl a nyirfara vagyok allergiás többek között. Erdő mellett laktunk anyaek meg mindig ott laknak. Szerinted kiirtották a fel erdőt mert allergiás voltam? Hát nem... kaptam gyógyszert.
Nem mindegy, hogy mennyire allergiás a gyerek, hogy rendszeresebb takarítással és alapos fésüléssel megoldható-e (melegen ajánlom a Furminátor nevű aljszőrkefét, vagy a rendszeres kozmetikába hordást, egy csomó felesleges szőrtől meg lehet szabadítani a kutyát), vagy kinti tartással, vagy kinőheti-e az allergiát (mert ilyen is van), vagy előfordulhat, hogy tünetmentes lesz. Van olyan, hogy az ember papíron brutál allergiás, csak nincs semmi tünete. Nem reprezentatív a felmérés, de tapasztalatom szerint ha az ember őszintén és mélyen kötődik a kutyához, akkor van rá esély, hogy valahogy a szervezete is megbékél vele. Tudom, kicsit elvontan hangzik, de láttam-hallottam nem egy ilyet, gyereknél is.
Szóval azért én még nem a visszaadáson gondolkodnék, hanem előbb megpróbálnám az otthon elérhető eszközökkel megoldani. A gyógyszer szedésének a hatásairól is kérdezd meg az orvost, csak hogy tutira ne azért ne adj neki, mert ott van a fejedben, hogy "gyógyszer = méreg", holott lehet, hogy ez úgy hat, hogy tényleg semmi gázt nem csinál. Ha tényleg nem jó, akkor nyilván ne csináld, a gyerek egészsége az első, de azért járd körül a témát alaposan, a gyereknek sem árt, ha tudja, hogy mik a lehetőségei, ha később esetleg a saját döntéséből kutyát akar.
A gyerek jó eséllyel ki fogja nőni az allegriát.Vagy ha nem is teljesen, de fog tudni kutyázni, nem lesznek súlyosak a tünetek később, nagy eséllyel.
Nem tudom mennyi idős a kutya, de simán élhet még 10-15 évet ha fiatal. Én nem adnám vissza, megpróbálnám a kinti tartását és a kutyakozmetikust, hogy minél kevesebb szőr legyen.És alaposan átkefélni a kutyát, mielőtt a gyerek simogatná vagy játszana vele.
De ha mégis a visszaadásán gondolkoztok, akkor hirdesd meg facebookon vagy kérj segítséget állatmentőktől a gazdi keresésben.Mindenképpen családba add oda, szerető embereknek, ne vidd vissza a telepre, ha tudod, hogy elaltatnák.
Akumi, én első kézből tapasztaltam amit írtal. Exem brutal allergiás a macskákra. Nemcsak papíron. Viszont oda van értük. Anno befogadtunk egyet az arokpartrol. Igazából ő szedte össze. Fulladt tőle, meg szipukaznia kellett szinte minden este. Aztan valahogy egyszercsak már nem kellett annyit. Majd egyáltalán. Mi szakitottunk de annyira szerette azt a macskát hogy kulfoldre is vitte magaval. Van ilyen. Amugy a baratnom is macskabolond 2 macskaval, haromkeresztes macskaallergiaval.
Kutyaallergias embert nem ismerek igy azzal nincs tapasztalatom. Bar szerintem en magam az vagyok a kutyaimra mert csavraja az orrom a szoruk. De nem erdekel. Persze sulyos tunetem nincs toluk igy ez nem is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!