A kutyámat teljesen nem értem. Mit kell szidni?
Figyelt kérdés
A kutyámnak van olyan barátja kivel kergetőzil, tépik egymás nyakát, ilyenek de csak játékból. Viszont van amikor semmit nem csinálnak ismerkedéskor egy másik nem ismerősel, mint hágják egymás és ő nyalogatja a másik @-át. Van amikor viszont rámorognak. Ismerős kutyiknál és másoknál is csinálja hogy úgy akar játszani hogy ráugrik a hátukra. Ezek közül melyiket kell szidni? Ivaros kan, 1,5 éves. Kistestű.2017. máj. 5. 18:09
2/7 A kérdező kommentje:
Mert? Jobb lenne ekezet nelkul?
2017. máj. 5. 18:43
3/7 anonim válasza:
Akkor szólj rá a kutyádra, amikor ugrál a másik kutya hátára. A nyalogatást se engedd. Ismerkedésnél max megszagolják egymást, de nem nyalakodnak.
4/7 anonim válasza:
"úgy akar játszani hogy ráugrik a hátukra"
Utána kéne nézned a kutyák testbeszédének... Mert ez nem játék, hanem a kutyád így akar "főnökösködni", dominálni a másik kutya felett. Ne engedd neki, mert ez elég nagy pofátlanság, egyrészt később elkezdhet majd téged is hágni, másrészt ha rossz kutyába köt bele akkor még meg is fogják tépni.
5/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ez nem jó, próbálom tiltani. Akkor az egymásvtépése nem baj ugye, csak a másik 2?
2017. máj. 5. 22:24
6/7 A kérdező kommentje:
Csak ilyenkor felváltva hágják egymást. Utánanéztem a kutyák testbeszédének már vagy 5 éve. Kb 10 éve tanulom ölet szabadidőmben, de ő az első kutxusom.
2017. máj. 6. 11:12
7/7 anonim válasza:
Ha ennyi ideje tanulmányozod a testbeszédjüket, akkor ideje lenne a reakcióknak is utána nézni.
Mindkét kutyát le kell tiltani az ilyen dominancia jelzésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!