Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaza van abban hogy verni...

Igaza van abban hogy verni kell a kutyát hogy szót fogadjon?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt állítja hogy durván meg kell verni a kutyát ha rosszat csinál és akkor engedelmes lesz. Azt mondta ő a saját kutyáját úgy megverte mikor ugrál rá vagy valami rosszat csinált hogy megfájdult meg kisebzett a keze meg hogy ököllel ütötte a fejüket. Nekem meg még fiatal, pörgős kutyusom van azt mondta ha egyszer jól megverem szófogadó lesz. Hát mondjuk ő egy felnőtt férfi szóval nem finomkodott és meg lány vagyok de azt mondta ha akarom meg tudom jól verni. Meg hogy ő a helyemben már régen "lekezelte" volna ezt a kutyát és nem viselkedne így. Amúgy nem rossz kutya csak ha sokáig egyedül van mert mondjuk tovább maradok suliban vagy valami akkor néha felugrik, de amúgy már leszokott róla. Jó hogy néha én is megcsapkodom az orrát egy kicsit ha mondjuk ki akar szaladni az utcára vagy valami rosszat csinál, de az hogy így megverjen egy kutyát már brutális. De nagyon jók a kutyái az is igaz. Az utcán tökéletesen mennek mellette semmi nélkül, ha hívja azonnal mennek, ha rájuk szól azt csinálják amit mond. És azt mondta semmit nem nevelte őket csak megverte ha rossz volt és kész. Igaza lenne? Én biztos nem fogom megcsinálni inkább türelmesen megtanítom, de lehet soha nem lesz olyan mint az övé. Érdemes így megverni a kutyát? Ja és légyszi ne engem támadjatok le nem én csinálom szóval aki nekem akar állni mehet is mert csak jelenteni fogom.
2017. máj. 4. 15:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Való igaz, ez is egy megoldás, ha engedelmes kutyát akarsz. Az már más kérdés, hogy hogy tudsz majd elszámolni a lelkiismereteddel....

Persze nem lehet mindig tütyimütyizni, de meg kell találni az arany középutat. Én mindent próbálok úgy csinálni, hogy a kutyáim ne azért engedelmeskedjenek, mert különben elverem őket, hanem mert nekik ez az "életcéljuk". Fizikai erőszakot szinte sose alkalmazok, csak vég szükség esetén, ha pl mikor a kutyám nyelné le a bokorban talált őzlábat, keményen kitépem a szájából(ha kajára nem akarja elengedni) és próbálom minden lehetséges módon megakadályoozni h lenyelje.

Ha felugrik rád a kutyád, egy határozott nem kíséretében lökd le magadról. Ebbe még egyik kutya sem halt bele. Amúgy meg gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás és a végén lesz egy szuper kutyád :)

2017. máj. 4. 16:13
 12/17 A kérdező kommentje:
én sem tudom hogy lehet utálni a kutyákat.. én imádom a kutyámat, épp ezért nem akarom bántani, de látom ezzel nem csak én vagyok így.:)
2017. máj. 4. 16:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Majd a nővéred is másképp fogja gondolni mikor egy heves vita során félholtra veri a kedves 'a verés mindenre megoldás' férje.
2017. máj. 4. 16:25
 14/17 anonim ***** válasza:

A hetes éa a kilences vagyok. Jaj, nagyon örülök, hogy nem vagy olyan, az előbb amig vittem dédimnek kaját ezen gondolkodtam, mármint, hogy milyen lehet ezt megélni? Én imádom a kutyámat, meg a kóborkutyákat is, állandóan simogatom, meg etetem őket, főleg amióta nekem is van egy két éves "kisfiam" aki egy bichon, a ballagásomra kaptam. Na már előtte is imádtam a kutykat, de azóta kb ölnék is értük.

Nagyon örülök, hogy te is szereted a kutyust.

2017. máj. 4. 16:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálam a legnagyobb """verés""" az, hogy rápöckölök az orrára, illetve grabancánál megemelem. Hallgat rám, és örömében tesz meg mindent, nem félelmében. Tök jó lehet egy olyan kutya élete, aki folyamatosan retteg egy pszichopatától...
2017. máj. 4. 21:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez egy elmebeteg szubhumán állatkínzó. A kutyái csak azért "fogadnak szót", mert félnek a további verésektől. És - ebben az esetben mondhatjuk, hogy sajnos - a kutyák már csak olyanok, hogy akkor is ragaszkodnak a gazdájukhoz, ha az veri, éhezteti őket, így az utcán ránézésre nem tudod megmondani, hogy Fifi azért sétál olyan szépen a gazdája mellett, mert szeretetteljes, jól nevelt szobakutya, vagy azért, mert délutánonként bikacsökkel verik.

Egyáltalán miért van a nővéredéknek kutyájuk, ha ő utálja őket, a sógorod meg egy agresszív véglény? És a testvérednek lesz hova mennie, amikor őt is rendszeresen verni kezdi a kedves férje?

2017. máj. 5. 00:04
 17/17 anonim válasza:
Próbáld ki,hogy inkább megdícséred a kutyád amikor valami jót csinál. Ha pedig nagyon rossz volt elég ha a hangodon érzi ezt. Nem kell vele kiabálni csak ne ilyen cuki hangon szólj rá.
2017. máj. 5. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!