Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaza van abban hogy verni...

Igaza van abban hogy verni kell a kutyát hogy szót fogadjon?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt állítja hogy durván meg kell verni a kutyát ha rosszat csinál és akkor engedelmes lesz. Azt mondta ő a saját kutyáját úgy megverte mikor ugrál rá vagy valami rosszat csinált hogy megfájdult meg kisebzett a keze meg hogy ököllel ütötte a fejüket. Nekem meg még fiatal, pörgős kutyusom van azt mondta ha egyszer jól megverem szófogadó lesz. Hát mondjuk ő egy felnőtt férfi szóval nem finomkodott és meg lány vagyok de azt mondta ha akarom meg tudom jól verni. Meg hogy ő a helyemben már régen "lekezelte" volna ezt a kutyát és nem viselkedne így. Amúgy nem rossz kutya csak ha sokáig egyedül van mert mondjuk tovább maradok suliban vagy valami akkor néha felugrik, de amúgy már leszokott róla. Jó hogy néha én is megcsapkodom az orrát egy kicsit ha mondjuk ki akar szaladni az utcára vagy valami rosszat csinál, de az hogy így megverjen egy kutyát már brutális. De nagyon jók a kutyái az is igaz. Az utcán tökéletesen mennek mellette semmi nélkül, ha hívja azonnal mennek, ha rájuk szól azt csinálják amit mond. És azt mondta semmit nem nevelte őket csak megverte ha rossz volt és kész. Igaza lenne? Én biztos nem fogom megcsinálni inkább türelmesen megtanítom, de lehet soha nem lesz olyan mint az övé. Érdemes így megverni a kutyát? Ja és légyszi ne engem támadjatok le nem én csinálom szóval aki nekem akar állni mehet is mert csak jelenteni fogom.
2017. máj. 4. 15:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
2 kérdésem van, mit szeretnél, hogy a kutyád félelemből vagy örömből fogadjon szót? Szerinted melyik jobb a kutyának?
2017. máj. 4. 15:36
 2/17 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem is ez volt először eszemben hogy csak félnek, de igazából látszik hogy szeretik.
2017. máj. 4. 15:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen mindegy, hogy félelemből engedelmeskednek a kutyák vagy tiszteletből. Személy szerint javasolnám, hogy szakítsd meg a kapcsolatot ezzel az ismerősöddel.
2017. máj. 4. 15:38
 4/17 A kérdező kommentje:
nem tudom, testvérem férje :D itt laknak velünk szemben
2017. máj. 4. 15:41
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagy idomár lehet a testvéred férje, remélhetőleg a testvéredet nem így idomítja......
2017. máj. 4. 15:44
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem érdemes és nincs igaza. Szerencsére ma már a legtöbb kutyaoktató, kutyasuli is idejétmúltnak tanítja az erőszakos nevelési módszereket, főleg a durvábbját. Nyugodtan el lehet gondolkodni a kérdésen, hogy ez az ember vajon a gyerekét is így megveri, ha rosszat csinál?

Emberek százezrei neveltek tökéletesen engedelmes kutyákat nem erőszakos módszerekkel. Nézd meg az ő videóit, ő is egy lány, aki több kutyát, köztük kifejezetten pörgős malit is nevelt és tanít békés, jutalmazós módszerekkel. Munka világbajnokságig vitte a malival.

https://www.youtube.com/channel/UCRmIteEmaW6TJn4FRxh2TNw

2017. máj. 4. 15:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen érzés egy ilyen utolsó szar emberrel egy családban lenni?

A tesód nem szól rá?

Mert ez nem helyes, remélem egyszer őt is "megidomítják", mármint a sógorodat, mert nagyon megérdemelné!

2017. máj. 4. 15:54
 8/17 A kérdező kommentje:
tesóm először meg volt lepve de már ő is azt fújja hogy hát az ő kutyájuk nem viselkedik így úgyhogy jól teszi.. amúgy tesóm utálja a kutyákat szóval mindegy.
2017. máj. 4. 16:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom...

(Az előző vagyok)

Hogy lehet egy kutyát utálni, de tényleg?

Ők feltétel nélkül szeretnek minket, nem akarlak megbántani de jó egy korcslelkű tesód és sógorod van!

Remélem te nem követed a példájukat.

2017. máj. 4. 16:05
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

6: mondjuk Dalma csak addig tudott kutyát nevelni, amíg hozzá nem került egy igazán kemény mali, akin végül túl is adott inkább, mint hogy ne adj' Istn rátegyen mondjuk egy fojtót...

Emellett igaz, hogy a kutyákat nem kell megverni, sőt tilos!!! Igaz, néha kell a szigorúság, néha akár egy pofon is belefér, ha olyan a helyzet, de megverni nem szabad.

2017. máj. 4. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!