Egy agorafóbiásnak milyen kutyát ajánlanátok?
Kb 4 éve nem hagytam el a házam, nagyon ritkán vannak vendégaim és nagyon magányos vagyok.
Egy kutyát szeretnék aki magánakvaló, lusta,nem igényel sok mozgást. Már nézelődök ebadtán,milyen fajtákat nézzek?
Nagy nagy kertem.
Falun az emberek 80%-a nem sétáltatja a kutyát soha és még meg is köti.
A terapeutám ajánlotta a kutyát.
Köszönöm annak aki privátban írt,megnézem az oldalt,mindenképpen kutyát szeretnék,veszek.
Ha a szomszéd veri a gyerekét és erőszakolja a feleségét az rendjén van? Mert ezzel a gondolatmenettel igen.
Csak nem értem akkor minek kérsz tanácsot ha képtelen vagy megfontolni, megfogadni. Nem mindenki alkalmas egy kölyök kutya felnevelésére, ha hiszed ha nem. Ez nem csak abból áll, hogy amikor kedved akkor foglalkozol vele amikor pedig nincs akkor találja fel magát.
Ráadásul az ebadta.hu-ról nézegettél kutyákat. Ott többnyire csak beteges, agyonszaporított kutyát fogsz kapni. Ha bármi baja lesz akkor végignézed ahogy meghal mert nem mersz kimenni az utcára? Az első hónapban hetente kell oltásra vinni. Azt, hogy akarod megoldani? Gondolom munkád sincs így nem hiszem, hogy mindegy lenne mennyit fizetsz az orvosnak még plusszba a kiszállásért.
Gondolom fogalmad sincs a kutya neveléséről. Hogy akarod megnevelni? Vagy gondolod, hogy ő majd egyből szobatisztaként, az össze paranccsal beprogramozva érkezik hozzád? Ha játék közben rádugrik te pedig sokkot kapsz mert ugye pánikbeteg vagy akkor mihez kezdesz?
Nem csak felelőtlen döntés hanem önző is. Kaptál rengeteg alternatívát, de neked csak az jó ami a másik félnek nem.
És kkor mégis miböl élsz, ezt elárulnád?
Egyébként macska, nyul, hörcsöf, stb, amit NEM kell sétáltratni, mert attol hogy te beteg vagy, nincs jodog ráerőltetni egy állatra az ebböl fakado életmododat.
B forgatókönyv:
Szaporító megérkezik az édes kis ölebbel. Gyönyörű, édes kis szőrgombóc és ráadásul egészséges is. Gyorsan fejlődik, azonban már az első pár napban látszódnak a problémák: a kutya rendkívül aktív, rengeteget ugat és már ilyen korán vehemensen őrzi a házat. A kérdező egyre kevésbé bír vele, ráadásul a kutya kezd jóval nagyobbra nőni, mint egy öleb. Hamarosan kiderül, hogy a kutya inkább mudi-pumi keverék, a szomszéd juhásztól kérte el a szaporító egy üveg házi pálinkáért, mert a szukája keveset ellett és hát kell a pénz. Kérdező jön segítséget kérni a gyakorira. Válasz: aktív munkakutyád van, napi 2-3 óra séta, kutyasuli és valami sport, pl agility vagy terelés lenne a megoldás. Csak hát kérdezőnk nem tud kimozdulni a lakásból. A közeli menhely telefonja megcsörren...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!