Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan "rázódtatok" össze?

Hogyan "rázódtatok" össze?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék arra, ha valaki egy felnőtt kutyát fogad örökbe az első 1-2 hét/hónapban mit tett, hogy kialakuljon a problémamentes kapcsolat. Nagy valószínűséggel nem fog azonnal minden utasítást végrehajtani, vagy tévedek?
2010. máj. 15. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha egy felnőtt kutyát fogadsz örökba, annak nyilván elég rossz élete volt eddig. Nem tanították semmire, de ez a legkevesebb. Légy felé nagyon nagy türelemmel, szocializáld, játsz vele sokat, hogy elnyerd a bizalmát. Mikor már legalább a nevére hallgat, és már meg is bízik benned, akkor szerintem íratkozzatok be egy kutyasuliba. Ott mond el, hogy felnőttként fogadtad örökbe meg minden, és segítséget kérnél, hogy egy hűséges, jó társ legyen belőle.
2010. máj. 15. 14:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp tölts vele időt szerintem. Például ülj ki hozzá az udvarra /ha kertes házatok van/ nem muszáj semmit se csinálni csak simizd a fejét vagy a hasát ha hagyja. Vigyél neki ki néha kis csontot ebéd után. Ilyen apróságoknak is nagyon örül már. Vidd el sétálni, mert azaz egyik szitu pl. mikor lehetőséged nyílik rá hogy megsimerd. Mert biztos van valami kialakult szokása pár dologgal kapcsolatbna, még ha nem is tanították őt semmire. Sok sikert =)
2010. máj. 15. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Már egy éves elmúlt a kutyám amikor hozzám került, nem volt rossz sora a régi helyén sem, de sajnos nem tudtak vele eleget foglalkozni. Az első pár napban kicsit zavart volt. Igazából nem is csináltunk semmit, hagytam had szokja a helyzetet. Csak kiültem a lépcsőre és figyeltem mit csinál, hogy deríti fel az udvart. Kis idő múlva leült mellém, háttal. Ekkor csak simán elkezdtem simogatni és ennyi:) Másnap már csóválta a farkát, és odajött ha hívtam. Egy hét múlva meg már olyan volt mintha az egész életünket együtt töltöttük volna:)
2010. máj. 15. 14:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Hozzám 5 évesen került a menhelyi kutyám. Rögtön megtalálta a helyét, persze az első 1-2 heten még bizonytalankodott óvatosan közlekedett, de hamar kinyílt a csipája. Fél éve van nálam, a menhelyesek mondják hogy rá sem lehet ismerni, megnyílt, vigyorog a világba, játszik, rosszalkodik, hisztizik, mintha ide született volna.

Sok gazdi esik abba a hibába hogy elkényezteti az új kutyát, jaj szegény babusgassuk, de ezt nem szabad. Kutyaként kell vele bánni, ugyanúgy megszidni, rászólni, nem fel engedni az ágyra (kivéve ha folyamatosan együtt akarsz majd vele aludni). A kutyának is úgy jó ha betud illeszkedni egy normális életbe, megtanulja a ti szabályaitokat. Ez kutya függő, de a jót könnyű megszokni, hamar elfogadja az új helyét. De én ajánlom hogy vigyétek majd kutyasuliba, hogy szocializálódjon és megtudja ki a falkavezér.

idő kell míg teljesen elkezd megbízni, van akinél 1 hónap, van akinél több év. Szeressétek és akkor minden menni fog, legyetek vele természetesek, mintha már mindig ott lett volna.

Sok szerencsét.

2010. máj. 15. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Én 6 éves kutyát fogadtam örökbe, neki nagyon rossz élete volt. Ütötték-verték, éheztették, egy pici kennelben élte le a 6 évét, még mozogni sem tudott.

Kb. fél év kellett hozzá, hogy magához térjen, és olyan másfél év után éreztem azt, hogy kiengedett, meggyógyult. Ha létezik ilyen kutyáknál, mondhatnám, hogy súlyosan depressziós volt, teljesen megnyomorították lelkileg és fizikailag is.

Úgy nem félt, nem rezzent össze, csak bizalmatlan volt, nem találta a helyét, csak feküdt egész nap magába roskadva. Ha hívtam, mindig jött csóválva, jó ízűen evett, barátkozott más emberekkel, kutyákkal, mentünk minden nap sétálni, 2-3 hónap után a behívás is majdnem tökéletesen ment, szép lassan rávettem a fésülésre, de valahogy úgy belül mégsem éreztem azt, hogy ő jól érezné magát, hogy boldog lenne.

Pl. régen csak akkor csóvált, ha indultunk sétálni, vagy ha kaja volt a láthatáron. Ha feküdt, akkor pl. sosem. Ma meg már, ha a konyhában fekszik és beszélek hozzá, akkor állandóan jár a farka vége. :)

Vagy... régen mindig elfordította a fejét, ha kontaktust akartam vele teremteni, ma már ő az, aki folyamatosan figyel, néz.

Nagyon nehéz ezt leírni, ezek a dolgok belül zajlanak, és az ember csak akkor érti meg ezt az "összecsiszolódás" szót, amikor már átesett rajta. De maga a folyamat egy csodálatos dolog. :)

2010. máj. 16. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!