Ha tenyészteni szeretnék szólnom kell a tenyésztőnek?
A tenyésztő, ha hobbi állatként adja el, akkor olcsóbban adja, és a szerződésben leírja az ivartalanítást.
Ő egyből kérdezni fogja, hogy mi a célod.
Azzal, hogy te törzskönyvvel veszel egy kölyköt, még nem jogosít fel, hogy tenyéssz vele. Meg kell felelnie a kutyának a tenyésztésbe vétel szabályainak. Pontosan le van írva minden fajta tenyésztési szabályzata. Ha tenyésztésbe vételi korig a kutyádnak meg lesz minden elvárt feltétel, és megkapja a tenyészthetőt, akkor tenyészthetsz.
Kivéve, ha a vételi szerződésben nincs bármilyen kikötés a tovább tenyésztéshez.
Jobb szólni a tenyésztőnek, mert akkor olyan minőségű kutyát fog neked adni.
Neki nagyobb tapasztalata van, mint neked és így jobban látja, hogy melyik kutya az ígéretesebb. Plusz, könnyebben tudsz jó címeket szerezni a kiállításon, ha a tenyésztő neve alatt futsz, meg ugye segíteni is tud felkészíteni a kutyát stb.
5# köszi. Írtam hogy csak akkor tenyésztenék ha a kutyám megfelel rá, azaz a szűréseken megfelelőek az eredmények és a tenyészszemle meg egyebek is rendben vannak.
6# nem, nem leszek, ezt mind hivatalosan csinálnám, nem kockáztatnám a kutyám egészségét valami lutri keverék miatt, nem egy olcsó fajtáról beszélünk és nem kapnám olcsóbban sem.
És ha én nem szeretnék túl igéretes kölyköt? Ha meggondolnám magam vagy nem lennék alkalmas a komolyabb képzésre vagy egyebekre akkor az pazarlás lenne.
Úgy képzeltem el hogy egy közép minőségű kölyköt vennék, képezném először hobbi szinten, talán a kiállítást is megpróbálnám, szűretném, szemlére ls munka viszgára vinném, utána ha minden jól menne és nekem is lenne rá kapacitásom akkor vállalnék fedezést. Ez így bem lehetséges?
Lehetséges.
Csak annyi a bibi az egészben, hogy kant általában úgy választanak a tenyésztők, hogy az a kutya valamiben kiugróan teljesít. De még így is nagyon kevés az a kan, amelyiket folyamatosan felkérik fedezésre. Főleg itthon.
Te nem tenyészteni akarsz, hanem egy kan tulajdonosaként fedeztetni. tenyésztő az, aki a saját szukájától almot hoz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!