Hol v. hogyan tartjátok kutyátokat? Szereti?
Két nagytestű kutyám van. Saját "udvarrészük" van, ami kb 60 négyetméter, homokos aljzatú, árnyékos és napos része is van. Nem utcafronton van de olyan helyen ahonnan mindent jól láthatnak (kaput, házajtót, szomszédokat, kertet).
Azért választottam ezt a megoldást mert így:
- nem tudják az utcáról piszkálni őket (sajnos volt rá példa)
- és ők sem kaparják fel az egész udvart
Ha valaki kimegy az az első hogy felengedi a kutyákat, szóval elég sokat vannak kint. De az is gyakori hogy hiába van nyitva az ajtajuk ők továbbra is lent napoznak.
Jól megszokták, sosem kell(ett) velük "veszekedni" hogy menjenek le. Szerintem semmilyen káruk nincs abból hogy le vannak zárva.
Nekem két kutyám kennelben van, egy pedig a szobában. Csak akkor jöhetnek ki ha otthon vagyok és nem alszok, mert egygazdásak és másra veszélyesek lennének. Mindig örömmel rohannak a kennelbe amikor mondom nekik, és maguktól is szívesen bemennek. Sőt még erősíti is kapcsolatot mert így nem vesszük egymás jelenlétét kézpénznek. Az én kutyáim kutyaiskolába járnak és sportolunk is, szóvel el lehet képzelni hogy ha rossz dolguk lenne, nem csinálnának ilyeneket.
Szerintem ez a beosztás így tökéletes, jó lesz így a kutyádnak.
Azt én sem pártolom, ha egész életében kis kennelben él és sosem jön ki, az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!