Mi a különbség a két halti között?

Az olcsóbbik (nálunk Trixie volt azt hiszem) teljesen jól megteszi. Én dogokra és német juhászkutyára tettem. Mondjuk a dogokra csak "álcaszájkosár" gyanánt.
A németjuhásznál bevált, 2-3 alkalom után nem is volt rá szükség többet.

hasonló helyzetben voltam.
a halti csak időlegesen segít, ( különben tök mindegy melyiket veszed meg )az olcsóbb is tökéletes.
de a problémán nem fog segíten.
javaslom a következőt.
haltival 2-3 hónapig sétáltatni, a kutya mindent meg fog tenni hogy levegye, és le is fogja venni, mihelyt megállsz :):):)mert utálják.
igaz könnyen irányítható lesz a kutya.
de hosszú távon a legjobb : egysoros lánc folytó nyakörv-visszacsatolva FIX-re !!( nem folytóra )
mert a csörgés miatt azonnal reagál.
( drasztikusabb, de beválik a makacs kutyáknál ... szöges folytó befelé fordítva. de azt nagyon jól kell tudni kezelned !! már kifejlett kutyáknál !)
javaslom : - nem észrevenni a kutyát 5-10 percig ha találkozol vele, majd ha már lenyugodott odahívni! te döntsd el mikor mehet oda hozzád,és mikor érsz hozzá !
- sétakor, odahívni-nyakörv rá, és ha elkezd húzni :
lábhoz parancsszó, és egy ERŐS és HATÁROZOTT rántás !!
nem húzás-RÁNTÁS, és a kutya halja ( megcsörren a nyakörv- és érzi is,
nem baj, ha hátraszaltót dob, a lényeg az erős határozott rántás, hogy a kutya megértse, te ezt akarod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!