Idős kutya mellé kölyökkutya?
Van egy idősödő kutyusom, közép méretű, 9 éves, keverék, szerény, megadó típus. Láttam ineterneten ingyen elvihető keverék kiskutyákat, viszont ő nagyobb termetű lesz felnőttként. Nem fogja idegesíteni az öregemet, a folytonos ugrálásával? Attól félek, hogy nem fog neki nyugtot hagyni, mert folyton rajta fog lógni.
Szerintetek?
te jó ég #2 ezt remélem csak poénból írtad.
az én kutyám ugyan nem 9 éves de már 7 megvan, mikor a fél éves kölyök kutyámmal találkozott nem volt gond, viszont nagyon féltékenykedni kezdett. A kicsi szeretett volna vele játszani viszont ő mindig elutasította míg a kicsi feladta. Mondjuk nem volt túl nyomulós. az én 7 évesem elég domináns is.
Nem tudom nálad hogy alakulnának a dolgok, de ha a kutyád nem mer "visszaszólni" mikor a kicsi "zaklatja" akkor az nem lesz jó. Egyébként ha sokat foglalkozol a kicsivel nem fogja csesztetni az öreget. Nem lehet tudni hogy alakulnának a dolgok.
A 12 éves hülyét el se olvasd, ennyi idősen meg ennyi ésszel nem kéne tanácsokat osztogatni...
Természetesen össze lehet engedni őket, nem lesz semmi probléma. 9 éves kutya még nem olyan rozzant jó esetben, hogy ne tudja nevelni a kicsit, ha idegesíti. Már ha idegesíti, mert könnyen lehet, hogy egyáltalán nem fogja zavarni, sőt, játszani fog vele.
Neked csak akkor kell beavatkoznod, ha a nagy nincs jól és a kicsi nem hagyja békén, vagy ha esetleg agressziót mutatna a másik felé valamelyik.
Jól nevelt kutya mindig örül, ha társat kap, és jó hatással szoktak lenni egymásra. Az idősebb játékosabb lesz, a fiatal nyugodtabb.
Idős kutya mellé a kölyök nagy rizikó!
Az idős kutya sokszor nem örül a kicsinek, még ha az elején úgy is tűnik, hogy "megfiatalítja", ha a kicsi felnő, akkor már frusztrálni fogja, hogy meg kell küzdenie újra és újra a vezető szerepért, ha meg elveszíti a vezető szerepet, az is meg fogja törni.
Köszönöm a válaszokat.
Hát nem tudom, attól félek, hogy lelkileg megtöri az öregemet az új kutyi, mert ő olyan kis anyás, mindig velem szeret lenni.
Nem tudom merjem-e elhozni:/
Én nyáron vettem a 12,5 éves beaglem mellé egy kölyök németjuhászt. A beagleről tudni kell, hogy 8 hetes kora óta egy másik beagle-el élt (aki tavaly februárban meghalt), más kutyát nem is fogadott el, de a magánytól is szenvedett. Aztán nyáron amikor elhoztam a németjuhászt (8 hetesen) nem mondom, hogy első perctől simán ment a dolog, de az időnek (2-3 hét kellett ahhoz, hogy nyugodtan össze merjem őket engedni) és türelemnek köszönhetően, ma már együtt alszanak. A németjuhász hiába 3x akkora mint a beagle tudja, hogy az idősebb kutya a főnök. Az öreglány nem túl játékos, ezt az nj is hamar megtanulta. Összességében jó hatással van az öreg kutyámra a fiatal, kicsit megfiatalította a ma már 13 éves kutyát. Azt nem mondom, hogy sosincs 1-1 kisebb balhé, de komolyan nem bántják egymást.
Persze kicsit lutri, hogy melyik idős kutya, hogy fogadja az újat. Ha veszel én mindenképp kicsit 8-10 hetes kutyát ajánlok, mert a 6 hónapos már pon abban a korban van, hogy elkezdi keresni a falkában a helyét és nem hiszem, hogy ez az idős kutyára nézve szerencsés lenne. Ellenben ha kicsit veszel magadhoz, mire ebbe a korba ér (jó esetben) megtanulja, hogy itt az idős felette van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!