Szeretnék egy kaninchen méretű tacskót. Tudom hogy a gerincükre vigyázni kell: Lépcsőzés, ugrálás ezekre kell figyelni úgy tudom. Kirándulni, vagy nagyobb sétákra el lehet vinni nem ártana neki (gerincének)?
A wiki azt írja h vadászatra alkalmas...
akkor elvileg a terepet is bírnia kell...
Ha jól tudom a tacskó kotorék kutya. Szeret menni, mozogni, kirándulni. Semmi gond nem lesz vele, viheted nyugodtan. A gerincére tényleg vigyázni kell, de nem azzal, hogy nem mozgatod. Sajnos a tacsiknál elég egy rossz pillanat, amit nem is igazán tud a gazdi megelőzni. Náluk ez van benne a pakliban, a többi fajtánál más. Mindegyiknek megvan a rizikója.
Azért boldog, kutyás életet!
Amilyen kicsi, olyan mozgékony, szívós és erős! Persze, viheted sétálni, kirándulni, az a gerincének nem árt, csak, ahogy írtad, a lépcsőzés. Az ugrálás meg olyan, hogy egy egészséges, életerős tacskó így-is úgyis ugrál valamennyit, akár bogárért, akár labdáért, akármiért. 100%-ig nem tudod neki megtiltani.
Én ismerek frizbis tacskót, iszonyú édes. :) Neki eddig még semmi baja.
Minden fajtának meg van a veszélye.
Esetleg válassz menhelyről egy tacskó keveréket. A keverékek általánosságban ellenállóbbak, egészségesebbek, és sokkal kisebb eséllyel öröklik a fajtájukhoz (fajtáikhoz) tartozó betegségeket. Persze ez sem 100%.
Itt pl. van egy pár: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!