Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S Melyik kutyafajta a...

S. O. S Melyik kutyafajta a legalkalmasabb személyi védelemre?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni ,hogy milyen kutya ajánlanátok személyi védelemre.Tudom,hogy jobb lenne csak szeretetből tartani egy állatot,élőlényt,de sajnos most már tényleg szükségem is lenne egy igazán megbízható védelemre a családom számára. Sajnos egy olyan országban élünk ahol a feleségemet mar többször támadták meg és vették el a pénzét ,kerékpárját,telefonját. De a pohár ott telt be ,hogy a saját otthonomba bejöttek és késsel fenyegetve vittek el jó pár dolgot fényes nappal.

Félre értés ne essék,nem emberölésre szeretnék kiképezni/kiképeztetni szegény állatot(számomra ez igen nehéz mert egy érző élőlénynek/ életnek tartom)őket, de ha szükséges és még egyszer előfordulna ilyesmi, igenis tépje le a tökét a támadóknak. Sajnos ami a legnagyobb szégyen ,hogy a rendőrség most se tud semmit se tenni ,így kénytelen vagyok valamit én tenni az ügyben ,hogy amíg dolgozom addig a családom ne rettegjen és életben maradjon mire hazaérek. Szóval tanácsokat kérnék ,hogy milyen kutya fajta lenne a legideálisabb arra ,hogy először is elrettentse a behatolókat,de ha kell ,kellő harci kedvvel,agresszivitással nekimenjen az illetőknek. Tudom az ilyen kutyához idő,türelem és komoly képzés kell ,hogy megtanulja mikor és ,hogy kell az ilyen helyzetekben reagálni,de ezt én meg tudom oldani.

Lakóházban lakunk, de ha több mozgást igényel a kutya , akkor azt megoldom. (Csak infó; már nem látom értelmét több költözésnek ,és az asszony sem egy piponya, besz@ri alak,de a túlerő és a fegyver azért megteszi a hatását.)

Előre is köszönöm a tanácsokat és a segítséget.

2017. ápr. 22. 16:29
1 2 3
 21/23 pppn ***** válasza:

Kutyafajták közt azt hiszem a legalkalmasabbak az argentín-dog, a rottweiler, a tibeti masztiff, a cane corso, a különböző masztiff-félék. A masztiffokat, a cane corsot emberek elleni harcra tenyésztették ki. A családját bármi áron védelmezi, külleme félelmet keltő. Ez a kutya tényleg senkit nem enged be akit nem ismer. Idegenekkel minden esetben rendkívül gyanakvó. Szerintem kant vegyél, bár a szuka is erősen védi territóriumát.

Nekem cane corsom van. Ha utcán sétálunk és valaki túl közel jön ijesztően morog rá.

Volt egyszer hogy számára ismeretlen barátom meg akart ijeszteni az utcán viccből, mögém lopakodva, a kutya pedig morogva rávetette magát.

Ha végülis úgy döntessz hogy kutyát veszel lehetőleg vidd őrző-védő tanfolyamra es kutyasuliba.

Ne kölyköt válassz hanem legalább fél év körülit

2017. ápr. 24. 14:43
 22/23 A kérdező kommentje:
Koszonom,mindenkinek a jo tanacsokat(a privat uzeneteket is! ) Jeleneleg ott tartok ,hogy sikerult a munkahelyemet alakitani es egyeb javaslatok is be fognak valni szerintem.Pl. a riaszto ami egybol a rendorsegre van bekotve ,es gombnyomasra egybol riaszt. Szoval igy kicsit higgadtaban atgondolva tenyleg veszek majd egy kutyat ,de csak a gyereknek,es,hogy csaladtag legyen.Nem szeretnem csak azert tartani ,hogy "eszkoz" legyen es igy utolag be kell latnom ,hogy nem vennem a szivemre ,hogy barmi baja legyen. Meg1szer koszonom mindekinek a tippeket es a hasznos tanacsokat.
2017. ápr. 24. 15:55
 23/23 A kérdező kommentje:

PPPN!

Megneztem kepeken a cane corso fajtat. Gyonyoru.

2017. ápr. 24. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!