Ha a párom akar kutyát én meg nem kedvelem őket, akkor legyen vagy sem?
Hát egyrészt a te házadban azt csinálsz amit akarsz.
Másrészt egy párkapcsolat viszont az alkalmazkodásról szól, nem uralkodhatsz rajta "enyém a ház felkiáltással". Plusz ha régóta együtt vagytok, fizetett bele ő is, vagy házasok vagytok akkor neki is vannak jogai.
Megint más: neki sem kötelező veled lennie. Én tuti nem lennék olyannal akinél kizárt a kutya, mert én nem akarok állatok nélkül élni.
Esetleg felajánlottál neki kompromisszumot? Valaki más kutyáját sétáltatni vagy önkénteskedni menhelyen? Esetleg ideiglenes befogadásra vállalkozni? Akkor nem kell örökre megtartani a kutyát.
Nehéz kérdés.
Ha ennyire fontos neki,akkor én valószínűleg engednék, de tisztáznám a feltételeket, hogy pl nem én fogom vinni sétálni a szakadó esőben meg a mínusz fokokban.
Meg takarítani is ő fog a kutya után.
Az elején úgysem lesz szobatiszta, nehogy már te takarítsd utána a pisit-kakik, amikor ő szerette volna.
Szóval lenne pár feltételem, de egyébként belemennék, mert szeretem az állatokat és a páromnak is engednék, ha nagyon vágyna rá.
De tényleg kikötném, hogy ne legyen félreértés, ne legyen sértődés ha nem foglalkozok én annyit a kutyával, mint amennyit várna tőlem.
Meg anyagiak terén is azért szeretném, hogy reális legyen a párom.
Tehát ha napról napra élünk és az utolsó 10 napban hónap végén a küszöböt rágjuk, akkor lehet nem kéne még egy élőlényt hazavinnünk a nyomorunkba.
De ha az anyagiak terén ok minden, nem lenne gond etetni és orvoshoz vinni ha kell, akkor ezen a részen rendben lennénk.
Nem akarok beleszólni, de az nem fog zavarni téged, hogy te nem akarsz kutyázni, de ő meg (ha tényleg megfelelően akarja tartani azt a kutyát), napi 2-3 órát ezzel fog foglalkozni? Meg hétvégén esetleg még többet...
Nem tudom, engem zavarna, ha életem párja nélkülem töltené a szabadidejét, és nem egyszer-egyszer, hanem minden nap...
Amúgy is olyan kevés időt tudunk tölteni azokkal, akiket igazán szeretünk, legalább a szabadidő legyen közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!