Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak akkor, ha a...

Mit csináljak akkor, ha a kutyám a kezem után kapott?

Figyelt kérdés
Vihar volt nálunk sokat dörgött és villámlott és be engedtük a kutyát a házba hogy ne féljen annyira.(ilyet már máskor is csináltunk)És amikor ki akartuk vinni oda kapott a kezemhez és morgott.Aztán amikor felemeltem a hangom akkor behúzta fülét farkát és nagy nehezen kiment.Azt még hozzá teszem hogy magyar vizsla aki nagyon barátságos fajta és máskor semmi ehhez hasonló gond nincs vele.
2010. máj. 13. 19:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
az én egyik kutyám ma felkéredzkedett az ölembe a vihar kezdetén, majd szépen megnyugodott, a vihar közepén lekéredzkedett teljesen nyugodtan...jót tesz nekik néha a pátyolgatás, mivel mi vagyunk értük felelősek, mi vagyunk a falkában felette állók, jogos, hogy meg kell őket védjük ;)
2010. máj. 13. 20:37
 12/13 Akiteki ***** válasza:
100%

Pontosan ezzel a pátyolgató magatartással erősíted benne a félelemérzetet.

A kutya nem érti a vigasztalást, együttérzést, számára a jutalom és a büntetés létezik. Ha jutalmazod mert fél (simogatod), megerősíted benne, hogy helyesen cselekszik.

Ilyen esetben a gazdának közömbösnek kell maradnia, észre sem venni a kutya félelmének tárgyát. Ha azt látja Rajtad, hogy téged nem zavar a dörgés meg a villámlás, akkor a főnök magabiztos, nincs mitől reszketni.

Már többször leírtam: volt egy kutyám, aki mellé fél éves korában ledobtak egy petárdát. Attól kezdve a szilvesztereket a spájzban töltötte összekucorodva és reszketve.

Egyszer fogtam a másik két kutyát is, akik nem féltek és kimentünk augusztus 20-án a Margit-szigetre. Ott nem volt lehetősége elbújni és mindenki élvezte a zajt meg a fényt. Egy darabig reszketett, mint a nyárfalevél, de nem foglalkoztunk vele. Aztán kezdett körülnézni és látta, hogy körülötte mindenki lesi, hogy mi történik, örülnek, tapsolnak. Egy idő múlva felállt és a másik két kutyával együtt nézte a fényeket. Nem mondom, hogy a kedvence volt ezek után a szilveszter, de már nem rohant visítva a kamrába minden durranásra, feküdt tovább nyugodtan az előszobában. Ugyanez a helyzet a viharral is. Én direkt ki szoktam menni a kertbe és nézni a villámlást, a kutyák meg érdeklődve figyelik, hogy mi történik.

2010. máj. 13. 22:04
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak voltak számomra
2010. máj. 14. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!