Mit csináljak akkor, ha a kutyám a kezem után kapott?
Figyelt kérdés
Vihar volt nálunk sokat dörgött és villámlott és be engedtük a kutyát a házba hogy ne féljen annyira.(ilyet már máskor is csináltunk)És amikor ki akartuk vinni oda kapott a kezemhez és morgott.Aztán amikor felemeltem a hangom akkor behúzta fülét farkát és nagy nehezen kiment.Azt még hozzá teszem hogy magyar vizsla aki nagyon barátságos fajta és máskor semmi ehhez hasonló gond nincs vele.
mert félt, azért kapott oda. bármilyen jámbor ebed van,ha fél akkor előbb támad,mintha agresszivitásból támadna..:)
2010. máj. 13. 19:27
2/13 mimcsii válasza:
Nyugi, ilyet a mi kutyánk is csinált, de valóban csak azért,mert annyira rettegett a dörgésektől, h bármit csinálhattunk, nagyon félt.
Véleményem szerint, nem szabad ilyenkor semmi büntetést kapnia a kutyusnak,mert attól csak még rosszabb élményként rögzül benne a dörgéses dolog.
MM
2010. máj. 13. 19:30
3/13 anonim válasza:
Valószínűleg meg volt ijedve, és csak védeni akarta magát, de sajnos ez azt is jelenti, hogy nem bízik abban, hogy meg tudod őt védeni, ezért hiszi, hogy neki kell magát. Egyébként Jan Fennel Halgassunk a Kutyákra című könyvének a végén hosszú fejezet van arról, hogy hogyan kell viselkednie a gazdinak, ha a kutya veszélyt vél.
2010. máj. 13. 19:30
4/13 Akiteki válasza:
Nagyon félt. Ne foglalkozz vele, ne büntesd, ijedtében tette. Máskor nem a viharkor kéne behívni, hanem jó időben. Most összekapcsolta a bennlétet a viharral, tehát ha ő fél, akkor a gazdi is biztosan nagyon fél, hiszen még be is hívta a házba. Ezzel csak erősítetted a pánikot benne.
2010. máj. 13. 19:39
5/13 anonim válasza:
Amikor mi még csak nem is gondolunk a viharra, a kutya (figyeld meg!) jóelőre izgatottabbá válik (lihegés, nem találja a helyet, igyekszik a közelünkben lenni, egyéb izgatottságra utaló jelek...)! Megérzik a levegőben növekvő feszültséget! Amikor a vihar elvonul, a levegőben marad egy kis feszültség, és azért nem akar kimenni! Ha teljesen elcsendesül minden, magától is kimegy!
2010. máj. 13. 19:40
6/13 anonim válasza:
Bocs de azért mert fél még nem tehet ilyet! Legközelebb szétmarcangolja a kezed de nem baj mert csak félt? El kéne érned hogy bízzon benned. De ha nem bízik ilyet akkor sem engedhet meg magának.
2010. máj. 13. 19:46
7/13 anonim válasza:
Na, meg is találtam neked: *****
14-edik fejezet, hetvenvalahányadik oldal körül keresd. Félelem a váratlan zajoktól, vagy valami ilyesmi.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. máj. 13. 19:55
8/13 anonim válasza:
Viharban,tűzijátékban a kutyák általában stresszesebbek.Más állapotban vannak.Ilyenkor jobban oda kell figyelni szegényekre.Nem hiszem,hogy rendszert fog belőle csinálni.Majd akkor idegeskedj,ha máskor is csinál ilyet.
2010. máj. 13. 19:56
9/13 anonim válasza:
Nekem is Vizslám van (kan). Nagyon fél a vihartól és szinte minden hangosabb zajtól (a víztől is..de nemtom miért). A múltkor amikor dörgött, villámlott képes volt lemenni a pincébe (ahol vagy 4 lépcsőfok van és a 3.on volt a talajvíz). :D Szóval ő a vihartól fél a legjobban.
2010. máj. 13. 20:01
10/13 anonim válasza:
egyre több kapkodós vizsla van. az én kutyám viharban fél, de eszébe nem jutna megkapni. azonnal pofon kellett volna csapni egy kicsit, h megértse, ha fél se tehet ilyet és soha.
amúgy már azzal hibát követsz el, h viharban pátyolgatod, ezzel erősíted h van oka félni. mint írtam a mi kutyánk is fél, ha kimegyünk ebből bújik a lábunkhoz és hisztizik, ugat, de ha bemegyünk elmegy a helyére és végigalussza a vihart, kilestem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!