Mennyi idő, még megszokja az új helyét?
Húsvétra kaptam a férjemtől egy kiskutyát (most hoztuk el a menhelyről, hogy a hosszú hétvégét vele tölthessük). Fél éjszaka nyüszített, séta után itthon intézte el a dolgát, mindet ami a közelébe kerül szétrág és vagy pörög vagy alszik.
Tudom, hogy ilyen egy kölyök és vállaltam, mikor hazahoztam, de elsőre ez így nagyon sok, lassan sírok:(
Nektek mennyi idő volt megszokni egymást? Tudom, hogy ezt ki kell bírni...
Kedves 11-es:
- nekem nem úgy jött le, hogy meglepetés-ajándék volt a kutya
- a kérdező is írja, tudja, hogy vállalta, csak most besokallt! Más dolog könyvben olvasni, és más szembesülni vele. Attól még az ember nem adja fel, és attól még lehet jó gazdi, hogy néha kiborul. (Gyerekkel is hányan vannak így:S)
#10: Ezzel csak az a baj, ha újságpapírra szoktatod, azt tanulja meg, hogy oda kell, és nem azt, hogy ki kell menni. Így erre később sokkal nehezebb lesz megtanítani.
Nekem szintén kinti-benti picikém van. Az előszobába jön be, ha kimegy wc-zni, agyondicsérem, ha bent, akkor csak takarítok.
Néhány nap, 1-2 hét, és a helyét megszokja.
Ettől még továbbra is rágni, pörögni, "rosszalkodni" fog, sőt egyre inkább. Folyamatos nevelést igényel, majdnem olyan, mintha kisgyereked lenne.
A szobatisztaság kialakulása is több hónap. Ezt állandó napirenddel és 2-3 óránként való való rövid sétákkal tudod elősegíteni leginkább.
Javaslom kutyaovi felkeresését, ha az oltásai már megvannak.
Nem tudom mi lesz veled később, ha már most kivagy. Ilyen a kiskutyával az élet... nem csak a cukiságról szól, sokan nem törődnek vele.
Nagyon nagyon sokat kell kimenni vele, így rögzül, hogy kintre jó üríteni. Főleg kaja és ébredés után.
Köszönöm a válaszokat, csak kicsit kiborultam az elején. Napról napra könnyebb, egyre jobban értjük egymást és alkalmazkodunk. Vannak fennakadások, de ezért kárpótol, hogy az ölemben szuszog most is:)
Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de ami hirtelen rázúdult az nem volt előre elképzelhető és beteg is voltam, azt hiszem kevesebb volt a türelmem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!