Ha egy olyan kutya kerülne hozzátok akivel nem passzoltok, megtartanátok vagy inkább új gazdi után néznétek?
Szóval tegyük fel hogy a te az önfejű, független kutyákat szereted, akikben van kihívás, ennek ellenére hozzád kerül egy kutya aki szinte a seggedbe bújik és lesi minden kívánságod.
Esetleg te egy sportos típus vagy a kutyád viszont egy lustaság, vagy épp fordítva.
Ha egy olyan kutya kerülne hozzátok aki az "elvárásaitok", "igényeitek" teljes ellentéte lenne (és ti is az övé) és a napjaitok épp csak elviselhetőek lennétek (ennek ellenére szeretnétek a kutyát (már aki)) megtartanátok és elviselnétek még 15 évet vagy nehéz szívvel de új gazdit keresnétek?
Ha már most menhelyi keverékkel példálózol ahol kiszámíthatatlan, szerintem csak olyan vegyen magához akármilyen kutyát, aki bármilyen kutyára fel van készülve, nem kötelező kutyát tartani. Gondolok én arra hogy na, elhatározom hogy a menhelyről elhozok egy kutyát és mondjuk lusta vagyok. Csak akkor hoznék el kutyát ha tudom, hogyha sportos kutya lesz alkalmazkodni fogok hozzá. Szerintem ennek így kell működnie és csak így működhet, különben jön ez a szerintem nagyon rossz alternatíva hogy "áh mégsem megy új gazdit keresek neki".
Szerintem az esetek nagy részében ha egy kutyának új gazdát kell keresni az nem a kutya hozzáállása miatt van, hanem a gazdáén. Ha nem tud a gazda alkalmazkodni a kutyához (azért nem a legextrémebb esetekre gondolok) akkor nem való neki kutya.
Nyilván aki kiszámítható jellemű kutyát akar az felkeres egy kennelt és olyan fajtát vesz magának amiről tudja hogy lusta vagy sportos.
A "seggedbe bújik" típus a macskám. Nekem jobban bejön az a macska, amelyik egy kicsit önállóbb. De szeretem, és eszem ágában sem lenne ezért elajándékozni. Ha jön, akkor van egy kis simi, utána megpróbálom magam mellé tenni, van, hogy ottmarad, van, hogy visszabújik az ölembe. Szóval alkalmazkodom, ha tudok (persze, van, hogy nem tudok, akkor meg neki kell alkalmazkodnia)
A kutyám aktívabb, mint én, de ez jót tesz nekem. Nem futok vele, de sokat sétálunk, többet, mint amennyit magamtól tenném. Itt is az arany középút a kulcs. Nem válnék meg tőle akkor se, ha tíz "kanapékutyát" kapnék érte. Mondjuk kifejezett elégtételt érzek, ha sikerül lefárasztanom, igaz, akkor szoktam rájönni, hogy már én is hulla vagyok:))
Igen.
Imádom a kutyamat, de iszonyatosan domináns. Egyszerűen semmi sem segít rajta így olyan gazdit kerestem neki aki ezzel bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!