Vemhes kutyát lehet ivartalanitani?
Van egy jack russel terierr kutyusunk, amit most szerettünk volna ivartalanitatni, megelözve ezzel a felesleges kiskutyakat. Azonban az utcarol beszökött egy kobor kutya, és mikor ezt észre vettük akkor már túl voltak a párosodáson. Ez par napja történt. Ha még most ivartalanitjuk, akkor megelőzhetőek a kiskutyák?Tényleg nem szeretnénk, ugyan is nincs lehetőségünk eltartani őket, azt pedig nem szeretnénk, hogy rossz helyre kerüljenek. Tudom, ezt megelőzni kellett volna, de mivel ő nem tudott soha kiszökni az udvarról, nyugodtan kiszoktuk őt engedni, nem számitva ara hogy betéved egy koborkutya.
Még meglehet akadajozni, vagy már késő?
Igen, lehet, és célszerű is. Beszélj az állatorvossal, valószínűleg azt fogja javasolni, hogy kb. félidőben legyen elvégezve a műtét, azaz kb. 4 héttel a párzás után.
A kölykök ilyenkor még nem fejlettek, nem fognak érezni semmit.
Lehet, sok doki még a vemhesség legvégén is elvállalná.
Szerintem az már nem etikus, de a vemhesség elején én elvinném. Hasonló,mint az abortusz.Ott is azért nagyon a terhesség elején végzik, úgy kevésbé gáz szerintem, mint már ha egy fejlett állatról/emberről beszélnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!