Olyan kutyát szeretnénk, ami közepes méretű, nem ás egész nap, nem vadászkutya, nem harcikutya, rövid szőrű, gyerekbarát és udvaron lehet tartani. Létezik ilyen? Milyen fajta?
Malinois ?
Jobb tippem nincs :D
Azt mondtad, vadászkutya kizárva.
Én speciel undorodom tőle, de attól még nagy divat.
a labrador egy nagy mamlasz, ha az udvaron tartod, a falkájától elszigetelve azt ő lelkileg nagyon megsinyli
én imádom őket, nekem is van .. ha nem irtad volna hogy udvarra, akkor egyértelmüen a labit ajánlottam volna a malanois helyett
(kedves utolsó, nagyon szépen fejezted ki magad.... :o/)
Ne ássa fel a kertet - a kutya három okból ás:
- unatkozik, nincs vele kellőképpen és mennyiségben foglalkozva
- tényleg érez ott valamit
- hűsölő gödröt ás magának a nagy melegben
Nagyrészt ha az elsőt orvosolod, akkor nem nagyon lesz gondod. De az ásás nem fajtaspecifikus, hanem egyedfüggő. Ismerek bordert, meg kínai kopaszt aki szétássa a kertet és jack russellt aki nem csinál semmi ilyesmit. Nevelés és foglalkozás kérdése.
Beagleről én is lebeszélnélek. Kezdő kutyásként nagyon megszenvednél vele.
Úgyis azt fogod rá mondani, h nem, DE én a helyedben menhelyről (ideiglenes befogadótól) hoznék el egy már felnőtt 1-3 éves kutyát. Ott már tudjátok mire számíthattok, azoknak a kutyáknak már nagyjából kialakult a főbb jellemvonásaik, így nem ér nagy meglepetés. Ha ideiglenes befogadótól fogadtok örökbe, az a legjobb, mert azok már alap szinten képzettek, jól neveltek. Nektek már csak az marad, h egymáshoz csiszolódjatok, szeressétek és vele/rajta megtanuljatok kutyául. :o) Nincs időtök és lehetőségetek elcseszni a nevelését ;o) (nehogy sértésnek vedd, de kezdő kutyásként nulla tapasztalattal a legtöbben ezt megteszik, és azt utána csak a kutya szívja meg)
(de gondolom ezt az eshetőséget ti is elvetitek - mint az emberek legtöbbje, mert nekik kölyökkutya kell...)
Malinois kezdő kutyásnak???? NEE....
Akkor már inkább németjuhász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!