Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan kutyát szeretnénk, ami...

Olyan kutyát szeretnénk, ami közepes méretű, nem ás egész nap, nem vadászkutya, nem harcikutya, rövid szőrű, gyerekbarát és udvaron lehet tartani. Létezik ilyen? Milyen fajta?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 10:23
1 2 3 4
 11/33 Akiteki ***** válasza:
100%
ja, és magától tud mindent, szinte tanítani sem kell.
2010. máj. 13. 11:00
 12/33 anonim válasza:
77%
Nekünk Boston Terrierünk van. Ő nagyon gyermekbarát, igazi kis udvaribolond. Kistestű, de szép izmos, arányos kutya! csak ajánlani tudom!
2010. máj. 13. 11:02
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Malinois ?

Jobb tippem nincs :D

2010. máj. 13. 11:22
 14/33 A kérdező kommentje:
Labradorról mi a véleményetek?
2010. máj. 13. 11:24
 15/33 Akiteki ***** válasza:
74%

Azt mondtad, vadászkutya kizárva.

Én speciel undorodom tőle, de attól még nagy divat.

2010. máj. 13. 11:27
 16/33 anonim ***** válasza:
93%

a labrador egy nagy mamlasz, ha az udvaron tartod, a falkájától elszigetelve azt ő lelkileg nagyon megsinyli

én imádom őket, nekem is van .. ha nem irtad volna hogy udvarra, akkor egyértelmüen a labit ajánlottam volna a malanois helyett

2010. máj. 13. 11:44
 17/33 A kérdező kommentje:
Golden retriever? (Tudom, hogy azt írtam, ne legyen hosszú szőrű.)
2010. máj. 13. 11:53
 18/33 anonim ***** válasza:
95%

(kedves utolsó, nagyon szépen fejezted ki magad.... :o/)

Ne ássa fel a kertet - a kutya három okból ás:

- unatkozik, nincs vele kellőképpen és mennyiségben foglalkozva

- tényleg érez ott valamit

- hűsölő gödröt ás magának a nagy melegben

Nagyrészt ha az elsőt orvosolod, akkor nem nagyon lesz gondod. De az ásás nem fajtaspecifikus, hanem egyedfüggő. Ismerek bordert, meg kínai kopaszt aki szétássa a kertet és jack russellt aki nem csinál semmi ilyesmit. Nevelés és foglalkozás kérdése.

Beagleről én is lebeszélnélek. Kezdő kutyásként nagyon megszenvednél vele.

Úgyis azt fogod rá mondani, h nem, DE én a helyedben menhelyről (ideiglenes befogadótól) hoznék el egy már felnőtt 1-3 éves kutyát. Ott már tudjátok mire számíthattok, azoknak a kutyáknak már nagyjából kialakult a főbb jellemvonásaik, így nem ér nagy meglepetés. Ha ideiglenes befogadótól fogadtok örökbe, az a legjobb, mert azok már alap szinten képzettek, jól neveltek. Nektek már csak az marad, h egymáshoz csiszolódjatok, szeressétek és vele/rajta megtanuljatok kutyául. :o) Nincs időtök és lehetőségetek elcseszni a nevelését ;o) (nehogy sértésnek vedd, de kezdő kutyásként nulla tapasztalattal a legtöbben ezt megteszik, és azt utána csak a kutya szívja meg)

(de gondolom ezt az eshetőséget ti is elvetitek - mint az emberek legtöbbje, mert nekik kölyökkutya kell...)

2010. máj. 13. 11:54
 19/33 anonim ***** válasza:

Malinois kezdő kutyásnak???? NEE....

Akkor már inkább németjuhász.

2010. máj. 13. 11:56
 20/33 anonim ***** válasza:
* bocs, nem utolsó, hanem 11.27-es...
2010. máj. 13. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!