Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Merjek egy rottweiler kutyát...

Merjek egy rottweiler kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elhatároztam,hogy veszek egy kutyát. Rottweilert szeretnék, persze kiskutyaként kerülne hozzám. Kertes házam van,minden adott egy nagy testű kutyához. Heti 3 napot dolgozom,de akkor reggel 10-22-ig, ezeken a napokon csak reggel tudnék foglalkozni vele. Anyum etetné azokon a napokon,meg nem is lenne egyedül.

Egyik ismerősöm, kutyákkal foglalkozik és ő azt mondta,hogy ha kicsiként magamhoz veszem akkor hozzászokik ehhez és nem lesz vele baj. Azt is mondta,hogy ha pici kora óta nevelem nem lesz vadállat,lehet belőle kezes bárány is.

Kíváncsi lennék mások véleményére is,ezért írtam ide is.

2017. ápr. 8. 17:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Határozott, következetes nevelés és megfelelő szocializáció mellett természetesen nem lesz vadállat belőle.

Erősen ajánlom vele kiskorban a kutyaovit, majd minimum egy alap engedelmes tanfolyamot.

2017. ápr. 8. 20:06
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

#5, #6 & #8 Elvétettétek a házszámot! A kérdezőnek VAN álomfajtája és KÖLYKÖT szeretne, úgyhogy a továbbiakban nem az a kérdés, hogy mit vesz, hanem, hogy HONNAN. Inkább magyarázzátok el neki a tenyésztő és a szaporító közötti különbséget! (Komolyan emberek, ilyen erőszakos hozzáállással csak ellenszenvessé teszitek az állatvédőket.)

"ha pici kora óta nevelem nem lesz vadállat,lehet belőle kezes bárány is."

Persze, ez tény, nem is ezzel szokott lenni a baj. A problémák a HOGYAN-nal kezdődnek, ugyanis a gazdik túlnyomó részének milkalila gőze sincs hogyan gondolkodnak, tanulnak a kutyák. Úgyhogy mielőtt bármilyen fajta kutyát bevállalsz, jó lenne erre a témára ráfeküdni.

2017. ápr. 8. 23:10
 13/16 anonim ***** válasza:
29%
Ha valaki itt erőszakos, és semmitmondó választ adott az TE VAGY UTOLSÓ! S FELESLEGES ORDIBÁLNOD, előtted már mindent érdemben leírtak, nem kioktattak! Ha valamit el akarsz magyarázni tedd azt, ne más kommentjét kritizáld! A #7 és #8-as válaszaimban én már megtettem, ellentétben veled!
2017. ápr. 8. 23:30
 14/16 anonim ***** válasza:
31%
#12 jól megmondtad gyökér............ :)
2017. ápr. 8. 23:35
 15/16 homo ludensz ***** válasza:
Gondolom arra célzol hogy a tenyésztő szigorúan odafigyel a szülők kiválasztására és feltehetően az utódok minőségére törekszik és nem az egy évben elérhető és eladható szaporított mennyiségre. Ez általában pénz dolga mert a mienknek is megkérték az árát és ellátták tetoválással meg törzskönyvel de mi nem kiállítási kutyát akartunk csak otthonra egy kutyát.
2017. ápr. 9. 08:12
 16/16 anonim válasza:
Nálunk fél éve van és nagyon barátságos. Először ellenszenvesen nézett mindenkire, de az idő és a kaja megoldotta :D. Ha szeretnél rotit szerintem nyugodtan lehet ilyen körülmények között (amiket leírtál). A neveléstől függ minden igazából és attól, hogy hogyan is állsz a kutyához. :)
2017. júl. 4. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!