Merjek egy rottweiler kutyát tartani?
Sziasztok!
Elhatároztam,hogy veszek egy kutyát. Rottweilert szeretnék, persze kiskutyaként kerülne hozzám. Kertes házam van,minden adott egy nagy testű kutyához. Heti 3 napot dolgozom,de akkor reggel 10-22-ig, ezeken a napokon csak reggel tudnék foglalkozni vele. Anyum etetné azokon a napokon,meg nem is lenne egyedül.
Egyik ismerősöm, kutyákkal foglalkozik és ő azt mondta,hogy ha kicsiként magamhoz veszem akkor hozzászokik ehhez és nem lesz vele baj. Azt is mondta,hogy ha pici kora óta nevelem nem lesz vadállat,lehet belőle kezes bárány is.
Kíváncsi lennék mások véleményére is,ezért írtam ide is.
Jól mondja, nevelés kérdése.
Szerintem merj.
Ha az adott időpontban, míg dolgozol, tudja valaki sétáltatni, akkor ebből nem lehet gond.
A rottweiler nem olyan egyszerű kutya. Ha már eleve úgy kezded, hogy "merjek", meg "az egyik ismerősöm azt mondta", az már régen rossz.
Olyan kutyát ne válassz amelyiknek nem ismered a természetét és nem vagy benne biztos, hogy tudod kezelni.
"Elhatároztam,hogy veszek egy kutyát. Rottweilert szeretnék, ..."
De miért veszel?
Nekem ez tűnt fel. - és elnézést.
Egyéb megoldás?
Ok, vegyél, ... csak pénz kérdés, ...
- nálam pl. nem, mert mi kaptunk.
Annyi kutya van, hogy az csak na.
Szerintem azért nem fogad örökbe, mert első gazdásként direkt kölyök roti akar, akit ő nevel pici kora óta.
Kérdező, ha következetesen, határozottan, néha erélyesen neveled, akkor nem lesz baj. Jó lenne kutyaiskolába is vinni - főleg, hogy az első komolyabb kutyád - és erősen szocializálni.
Én is így értem.
Köszi.
Ezt lehetne emberre is értelmezni.(a kérdést)
Fogadjak e örökbe (adoptáljak e?-embert), vagy inkább ...
ne?
Természetesen a kutya, és az ember, nem egy fajsúly.
A végeredmény mégis egy.
Ha tévednék, elnézést.
A válasz a kérdés feltevőben kéne lenni.
Véleményt mondhatok, akár 10-et is.
"Pici" kutya felnevelés és elfogadás,
pici "adoptálás".
Vagy nem a "pici" és nem a "kutya" a lényeg, hanem az ész?
Hanem a "Merjek".
Szerintem.
De ez csak az én véleményem és megközelítésem.
Nem kell elfogadni.
Mert nem az én problémámról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!