Lakásba került jack russel terrier?
Sok lakásban tartott kutyut ismerek, bár így, hogy ekkora telekhez volt szokva... Én azt mondom, meg kell próbálni. Nagyon határozottan kell nevelni, kijelölni a határait, de azért nem lehetetlen. Kutya személyiségétől is függ.
De önmagában tartható egyébként lakásban, itt inkább a környezetváltozás a kérdéses. :)
JRT-t amúgy is lakásban kellett volna tartani, kistestű, rövid szőrű kutya. A sétákon kell lemozgatni, kirohangálnia magát. Napi 4 sétával tervezz, ebből az egyik (jellemzően délutáni vagy kora esti) legalább másfél órás legyen, melynek során játszhat más kutyákkal is - ez jól elfárasztja majd.
A jól lemozgatott kutya a lakásban főleg pihen.
Meg fogja ő is szokni az új rendszert, csak türelem.
huh egy kicsit megkönnyebbültem, köszönöm!
bár napi 4 séta..3-mat még belezsúfolnék egy napomba (reggel,délután,este. hisz napközben nem lennénk itthon anyummal :/ ) A nagyi ráadásul mindig otthon volt.
Bár van egy nagy udvarunk is, a jack az év felében/negyedében bent van a házban a hidegek miatt. És elég jól bírja...
Konkrétan, amikor nyáron ki van napközbe csukva és megyek haza, nyitom az ajtót, ő pedig süvít be a házba, fel az emeletre ott pedig be a babzsákjába és képes lenne a nap maradékában ott aludni és alig bírom lekönyörögni, h menjünk sétálni.
Főként reggel és délután kell egy nagy, lemozgatós séta, a többi csak olyan egészségügyi jellegű (konkrétan elég, ha este 10-11-kor kiálltok a ház elé, h pisiljen és mentek be)
A napi 4 sétát kb. így gondoltam:
- kora reggel 15-20 perc aktívan
- kora du. 15-20 perc
- késő du.-kora este a nagy séta, másfél óra
- késő este egy rövid, pár perces pisiszünet, hogy kibírja reggelig.
Tehát valójában 3, amiből egy nagyobb, a késő esti csak pisi-kaki céljából.
Menni fog, bár biztosan lesznek eleinte nehézségek, de majd összecsiszolódtok, és ő is megszokja (és meg is szereti) a lakásban élést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!