Lakásba vennék kutyát! Már názegettem és találtam párat de nem tudok választani! Szerintetek ezek közül mejik a legjobb egy lakásba: yorkie, mopsz, westie szerintetek?
Bármelyik, ameLYiknek ki tudod elégíteni a mozgásigényét, ez napi 3-4 sétát jelent, ebből kettőnek minimum 1 órásnak kell lennie, na meg persze a napi játék is szükséges.
Azt tudod, hogy egy fajtatiszta kutya ára kb 100 ezer forint - vagy több?
Nekünk mopszunk van, 35 ezerért vettem, törzskönyv nélkül (az apja és az anyja is mopsz, szép formás, kedvencnek való), brutálisan vedlik az év minden szakában (más különlegessége nincs).
Imádjuk, egy kis szeretetgombóc, csendes, barátságos.
Reggel sétálunk utána, délután 6-7 felé, amikor hazaérek a munkából, majd még 10-11 felé lefekvés előtt 15-30 percet, jó időben többet, más kutyákkal szívesen játszik, kergetőzik.
Minden vágyam ez a kutya volt, de a szüleim nem engedték, a saját lakásunkba vettem, együtt alszunk, de horkolós.
:)
2.valaszolo hol vettetek a kutyat ?
Es hogy ha en amig suliba vagyok szuleim meg dolgoznak akkor egyedul lenne otthon es azt ugy ki birja?
Kedves előző két válaszoló, el kell, hogy szomorítsalak titeket, nektek fajtajellegű keverékeitek vannak. A törzskönyv bizonyítja egy kutya fajTAtisztaságát (a menhelyi keverék is fajtiszta) és hogy azok-e a szülők, mint amiket annak állított a szaporító(nem tenyésztő).
Fajtatiszta kutya ára 100000 forint felett kezdődik, nem a törzskönyvet kell megfizetni, hanem azt, hogy a kutya egészséges lesz(szűrések örökletes betegségekre a szülőknél) és rendesen ellátták a kölyköket és az anyakutyát is.
A yorkie és a westie terrierek tehát nagyobb a mozgásigényük, a mopsz beéri rövidebb sétával is viszont a őt is 3-4-szer le kell vinni, ebből egy séta 1-2 órás legyen, a többi egészségügyi séta, 15-20 perc(nem baj ha több).
Ha nincs pénzed tenyésztőtől kutyára, bár maga a kutya a legkisebb költség általában, akkor fajtamentéstől, vagy menhelyekről tudsz beszerezni.
Kedves előző válaszoló!
Nem érdekel, hogy fajtiszta, vagy fajtajellegű kutyánk van! Nem tenyésztésre vettük, fél évesen már ivartalaníttattuk is. Csak azért volt fontos a fajta, hogy biztosan kis termetű maradjon, mert ilyet szerettünk volna. Csak azért nem menhelyről vittük a kutyát (olyan is van, kinti kutya, házőrző), mert ott nem lehet tudni, mekkorára nő meg.
Családi kedvencnek szántuk, az is lett, a többi mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!