Babéziás a kutyám, hogy itassam és mivel segítsek neki?
Fecskendot oda dugd be oldalrol ahol vegzodik a szajnyilasa a fogainal es ott nyomd be lassan a vizet, hogy ne follyon elore.
A gyogyszert is itt adjak be ha semmi esetre sem akarja a kutya lenyelni.
Innen mar nem tudja visszakopni konnyen.
INFÚZIÓ!
A kényszeritatás is jobb a semminél, de az infúzó védi meg ténylegesen a kutya veséjét. Ezért nem kell kijárós dokival sz@rakodni, hanem bevinni egy normális rendelőbe, minél hamarabb. A babézia súlyos dolog, minden óra számít.
Nekem is volt babéziás a kutyám, későn vettük észre (már véres volt a vizelete), de túlélte.
Nem sokat számít a fecskendős itatás, de jobb a semminél. Viszont azt tanácsolom, hogy azonnal vigyétek be egy állatkórházba, klinikára, rendelőbe infúzióra. Csodálkozom, hogy ezt a doki nem mondta, elég szomorú. Szóval infúzió, minél gyorsabban!
Az én kutyám is most volt babéziás, de ő azonnal infúziót kapott. Még 2 napig be kellett hordanom infúzióra és injekciókra, és ő közben ivott is. Nekem azt mondta az állatorvos, hogy nagyon fontos átmosni a veséjét, pedig (szerencsére) a máj-és vesefunkciói is jók lettek.
Vidd állatkórházba, mert ott minden vizsgálatot el tudnak végezni, és infúziót is kötnek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!