Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Babéziás a kutyám, hogy...

Babéziás a kutyám, hogy itassam és mivel segítsek neki?

Figyelt kérdés
Tegnap előtt még elég jól volt, de láttam hogy más, tegnap pedig nem nagyon evett csak a finomabb kaját, meg rosszkedvű volt. Ma reggel is ugyanez volt csak még rosszabb nem akart kijönni, semmit nem evett, úgyhogy itthon maradtam és nagyszüleimmel kihívtuk az orvost aki megmérte a lázát (41 fölött volt) elmondta hogy minden bizonnyal kullancstól kapott babézia és adott neki 4 injekciót. Azt mondta jók az esélyei és még remélhetőleg időben vagyunk, de fontos hogy sokat igyon. Viszont nem akar inni hiába kínálom. Hogy itassam? Mivel? Víz, tej, leves vagy azt olvastam valahol jó a cukros víz. Ez igaz? Aki volt így kérem segítsen.

2017. ápr. 7. 09:31
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Fecskendővel vizet a sz@jába 10 percenkéntegy egy fecsi.
2017. ápr. 7. 09:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Fecskendot oda dugd be oldalrol ahol vegzodik a szajnyilasa a fogainal es ott nyomd be lassan a vizet, hogy ne follyon elore.

A gyogyszert is itt adjak be ha semmi esetre sem akarja a kutya lenyelni.

Innen mar nem tudja visszakopni konnyen.

2017. ápr. 7. 09:45
 3/10 A kérdező kommentje:
De az a baj nincs itthon fecskendőm. Honnan szedjek?
2017. ápr. 7. 09:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Az előző kutyusomnál adott a doki de most nem.
2017. ápr. 7. 09:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik gyógyszertárban kell legyen.
2017. ápr. 7. 10:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm
2017. ápr. 7. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

INFÚZIÓ!

A kényszeritatás is jobb a semminél, de az infúzó védi meg ténylegesen a kutya veséjét. Ezért nem kell kijárós dokival sz@rakodni, hanem bevinni egy normális rendelőbe, minél hamarabb. A babézia súlyos dolog, minden óra számít.

2017. ápr. 7. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vidd be állatklinikára, infúzióra, sürgősen.
2017. ápr. 7. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is volt babéziás a kutyám, későn vettük észre (már véres volt a vizelete), de túlélte.

Nem sokat számít a fecskendős itatás, de jobb a semminél. Viszont azt tanácsolom, hogy azonnal vigyétek be egy állatkórházba, klinikára, rendelőbe infúzióra. Csodálkozom, hogy ezt a doki nem mondta, elég szomorú. Szóval infúzió, minél gyorsabban!

2017. ápr. 7. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is most volt babéziás, de ő azonnal infúziót kapott. Még 2 napig be kellett hordanom infúzióra és injekciókra, és ő közben ivott is. Nekem azt mondta az állatorvos, hogy nagyon fontos átmosni a veséjét, pedig (szerencsére) a máj-és vesefunkciói is jók lettek.

Vidd állatkórházba, mert ott minden vizsgálatot el tudnak végezni, és infúziót is kötnek be.

2017. ápr. 7. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!