Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek hogy "tisztelje"...

Mit tegyek hogy "tisztelje" amit mondok neki és ne rosszalkodjon?

Figyelt kérdés
Van egy 8-9 hetes kuvasz kutyusom, tündéri pofa és imádom. Ha kimegyek hozzá nagyon megörül és odajön, megsimogatom, és ez tart kb 10 másodpercig, mert utána elkezd kapkodni a kezem után és rágja, rágni a ruhám és stb. Mikor már nagyon fel van pörögve rendesen próbálja harapni a kezem, amilyen erőből csak tudja, persze rászólók mindig hogy NEM, FÚJ! de nem nagyon használ nála, nagyon kis szeleburdi fiúcska. Próbáltam hogy eltolom magamtól ha harap és "haragszom" rá, de ugyanúgy húzza a pólóm.. Próbáltam befogni a száját hogy nem szabad, meg picit rácsapni az orrára, de azt is játéknak veszi és kapna a kezem után. Van egy szivacslabdája, és vettem neki egy kötelet az állatpatikában amivel játszhat, rághatja, én húzom és ő is húzza, olykor morog is miatta hogy engedjem el, de a kezem akkor is a favorit rágni valója. Mit csináljak ez ügy érdekében hogy a kis bolond ne harapdálja a kezemet? Mert nem olyan kellemes a kis hegyes foga.

2017. ápr. 7. 00:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretnél kutyaiskolára köldeni akkor olvass kutyanevelési könyveket, illetve nézz videókat sorozatokat. Természetesen nem lesz olyan mintha egy szakember segítene, mert a saját hibáidat kis valószínűséggel fogod észrevenni de az abszolút semminél több. Általában egy kölyök tanfolyam 20-35 000Ft között szokott lenni. Ez függ iskolától, óraszámtól, és országrésztől is. Az óraár pedig 2500 - 6000 Ft között szokott lenni magánoktatásra.
2017. ápr. 7. 12:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy rendes kutyaóvoda 0-2000 Ft között van alkalmanként, nem kell rögtön tanfolyamban meg egyéni órában gondolkodni :)
2017. ápr. 7. 12:37
 13/18 anonim ***** válasza:
leghasznosabb valasz a 7# - es hozzaszoloe, pedig ot pontoztak le a legjobban, most biztosan engem sem rajongnak tul, jo a lapat az talan kisse tulzas. Lehet probalkozni ilyen-olyan hokuszpokusszal, lehet van amelyik bejon, de ha elkaptal egy igazi dominans kuvasz kant, 1-2 idoben erkezo "atyai" pofon, nyakleves (igazi-nem mintha csal legyet csapkodnal), az tobbet er az osszes kutyaiskolanal, dominancia letisztazas terén. Persze ezt szigoru, hangos szidas kovesse, ha majd maskor is rakialtasz jusson eszebe hogy kaphat meg belole. Es jobb minel hamarabb letisztazni a dolgokat, mert egy kifejlett kemeny kannal mar sokkal nehezebb. Most nehogy kifuss s agyba-fobe verd a kutyat, ertem ezt az elso adando alkalomra. S hidd el tudom mirol beszelek, nem csak unalmamba kommentelgetek. Tobb kuvaszom is van, mindegyik beprobalkozit atvenni a hatalmat, foleg a kanok, es felnott korban mar nem kell testi sertest alkalmazzak, kolyok korban letudtuk az ugyet. Szerinted regen a parasz, pasztor embernek volt ideje lelkizni a kutyaval, jutalomfalat, s miegymas ??? .... kapott egyet olyat hogy bukfencet vetett, s abbol tanult ... attol meg szerette, s szeressuk a kutyat!!!
2017. ápr. 10. 12:09
 14/18 anonim ***** válasza:

#7 vagyok

13-as köszönöm a megerősítést lapát vérmérséklettől függ, felénk van aki türelmetlenebb és ha mindig ott láb alatt van neki a kutya kellemetlenkedik lapáttal vágja arrább hogy ne körülötte sertepertéljen hanem menjen a juhokhoz meg a többi kutyához, amúgy ez a kép úgy bennem is megvan, úgy elképzeltem amikor nagyapáink a rakoncátlan kis pásztorkutyákat a hegyek közül meg a 100 juh mellől levitték a városba a kutyaiskolába pórázon :D

Pásztorkutya soha sem volt divat kutyaiskolába, nem is kell hogy az legyen, értékesebb kutyák ők annál, mint hogy ott parádézzanak.

Örülök a 13-as válaszának tényleg végre valaki aki hozzám hasonlóan látott már nem 1-2 kutyát eredeti környezetében, munka közben, és tisztában van a kutya valódi értékeivel, ránk hallgass, tudod szerintem akik városba tartják meg divatból házi kedvencnek tartják a pásztorkutyát azok pontoznak le minket, meg akik számára újdonság hogy ezek a kutyák még ma is dolgoznak, és munkájuk van, és céllal tartják őket.

2017. ápr. 10. 12:49
 15/18 anonim ***** válasza:

#7 - es! szivesen! Ez igy van rendjen. Vannak meg akik ezt igy csinaljak, csak nem nagyon mondjak(irjak), mert akkor egybol allatkinzonak vannak kinevezve, s lepontozva.

Szep napot, mindenkinek !!!!

#13-as voltam

2017. ápr. 13. 10:13
 16/18 anonim ***** válasza:
Az én kuvaszom (kan) most 1 éves így még nem volt régen mikor ennyi idős volt és pontosan ugyan így viselkedett. A legfontosabb a határozottság és ha valamit nem akarsz neki megengedni akkor azt SOHA ne engedd neki mert bizony elég önfejűek. Igaza van a 7-es válaszolónak egy-két "nyakas" (én inkább az orrára ütöttem rá) nem árt egy kuvasznak és közben határozottan mond,h nem vagy fujj később ha valami olyat szeretne tenni amit nem kellene elég lesz ha már csak a nem szót meghallja. A kuvasz tapasztalatom szerint nem egy olyan kutya aki szereti ha feleslegesen irányítgatják de természetesen néhány dolgot neki is tudni kell. Ebben is egyet értek a 7-es válszaolóval az ül,fekszik,lábhoz,marad,nem "parancsokat" ha tudja szerintem elegendő. A második legfontosabb dolog pedig,hogy mindig éreztesd vele,hogy szereted és ezt te sokszorosan vissza fogod kapni tőle és természetesen minden nap szánj rá időt.
2017. ápr. 24. 10:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Tedd chilibe a kezed. Garantalom tobbet nem fog harapdalni.
2017. máj. 17. 22:15
 18/18 pptomi ***** válasza:

Kuvasz jó kutya:) Annak meg kell mutatni, hogy ki a főnök, mert kicsit idősebb korában előfordulhat, hogy nem fog beengedni a saját portádra. A kuvaszt nagyon tudatosan kell nevelni, nem kísérletezésre való. Ha jól neveled, akkor nagyon odaadó, megbízható és olyan házőrző lesz, aki mellett nem megy ki senki az udvarról. Mert beengedni beengedi aki tilosban jár, csak ki nem fogja.

A régi öregek durván nevelték a kuvaszokat, nem mai módszerekkel, viszont hatásosan. Ma erre azt mondanánk, hogy kínzás.

2017. máj. 18. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!