Mit tegyek hogy "tisztelje" amit mondok neki és ne rosszalkodjon?
#7 vagyok
13-as köszönöm a megerősítést lapát vérmérséklettől függ, felénk van aki türelmetlenebb és ha mindig ott láb alatt van neki a kutya kellemetlenkedik lapáttal vágja arrább hogy ne körülötte sertepertéljen hanem menjen a juhokhoz meg a többi kutyához, amúgy ez a kép úgy bennem is megvan, úgy elképzeltem amikor nagyapáink a rakoncátlan kis pásztorkutyákat a hegyek közül meg a 100 juh mellől levitték a városba a kutyaiskolába pórázon :D
Pásztorkutya soha sem volt divat kutyaiskolába, nem is kell hogy az legyen, értékesebb kutyák ők annál, mint hogy ott parádézzanak.
Örülök a 13-as válaszának tényleg végre valaki aki hozzám hasonlóan látott már nem 1-2 kutyát eredeti környezetében, munka közben, és tisztában van a kutya valódi értékeivel, ránk hallgass, tudod szerintem akik városba tartják meg divatból házi kedvencnek tartják a pásztorkutyát azok pontoznak le minket, meg akik számára újdonság hogy ezek a kutyák még ma is dolgoznak, és munkájuk van, és céllal tartják őket.
#7 - es! szivesen! Ez igy van rendjen. Vannak meg akik ezt igy csinaljak, csak nem nagyon mondjak(irjak), mert akkor egybol allatkinzonak vannak kinevezve, s lepontozva.
Szep napot, mindenkinek !!!!
#13-as voltam
Kuvasz jó kutya:) Annak meg kell mutatni, hogy ki a főnök, mert kicsit idősebb korában előfordulhat, hogy nem fog beengedni a saját portádra. A kuvaszt nagyon tudatosan kell nevelni, nem kísérletezésre való. Ha jól neveled, akkor nagyon odaadó, megbízható és olyan házőrző lesz, aki mellett nem megy ki senki az udvarról. Mert beengedni beengedi aki tilosban jár, csak ki nem fogja.
A régi öregek durván nevelték a kuvaszokat, nem mai módszerekkel, viszont hatásosan. Ma erre azt mondanánk, hogy kínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!