Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek fontos, hogy a férfi, akivel ismerkedtek, "tisztelje a női nemet"? És ha igen, akkor ennek konkrétan miben kell megnyilvánulnia?
Engem az érdekel, hogy tisztelje az életet. Ne ártson, adja meg az alapvető tiszteletet addig, amíg az az illető is megadja, illetve nem árt másoknak. Pl. Egy gyermekmolesztálónak nem gondolom, hogy bármi tisztelet kijárna. De egy eladóval ne beszéljen úgy, mintha a hátsójából rángatta volna ki csak azért, mert eladóként dolgozik.
Nem hiszek abban, hogy a női vagy a férfi nemet tisztelni kellene, az egyént kell, ha nem ad okot az ellenkezőjére. Ebbe beletartozik az, hogy nem vesz egy kalap alá minden nőt (és férfit), nem ócsárolja őket, nem mondja meg, mi lenne részükről a helyss viselkedés (továbbra is áll, hogy másoknak nem ártó), legfeljebb azt mondja, neki ez nem fér bele, másra vágyik.
"tisztelje a női nemet"
Azt tiszteljük aki megérdemli. Kérdem én, hogy pl egy kétszínű, buta, beképzelt nőt miért is kellene tisztelni ? Csak azért mert nőnek született ?
Persze ha tisztelet alatt azt érted, hogy normális viselkedés a nőkkel szemben akár ismeretség nélkül is, gondolok például arra, hogy valaki udvarias vagy ilyesmi az meg alap a normálisabb embereknél.
Nem kell mindenkit tisztelni aki nő.
Ami nekem fontos: ne vesse meg a nőket.
Ismerje meg, és alkosson véleményt.
Nem ez a reális?
22N
Én nem kérem, hogy kivételezzen velem, csak mert nő vagyok. Tiszteljen, úgy mint egy embert, egy másik embertársát, azért amilyen vagyok, és amit letettem az asztalra, mert szerintem, az hogy valaki nő, még önmagában nem tisztelendő dolog.
L/20
Tiszteljen mindenkit, köztük a nőket, feketéket, transzneműeket, melegeket, leszbikusokat, értelmi és testi fogyatékosokat stb.
Ez a "tiszteletet ki kell érdemelni" baromság totál nem izgat. A tisztelet mindenkinek jár, mert mindenki más ugyanolyan ember, mint én. A tiszteletet bizonyos tettekkel irányomban el lehet veszíteni, de nem kiérdemelni.
Az, hogy tiszteli a női nemet azt jelenti, hogy emberként kezel. Meglepődnél, mennyi pasinak esik nehezére nem tárgyként vagy vicc csattanójaként gondolni a nőkre pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!