Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti honnan (tenyésztőtől,...

Ti honnan (tenyésztőtől, ismerőstől, szaporítótól) szereztétek a kutyátokat? Mennyiért, és milyen fajtát?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba, egy dolgozatomhoz kellene egy ilyen felmérés.

Tehát mindenki válasza érdekel, mindegy hogy kennelből, vagy a jófogásról szerezte be a kedvencét. Mennyit adott érte? És milyen fajtáról van szó (az is érdekel ha keverék)?

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2017. ápr. 5. 20:01
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
85%
Magyar vizsla, apukám hozta el 4éve 8 hetesen egyik vadàsz barátjától, törzskönyves szülőktől. Rám maradt, mert csak én foglalkozok vele (felelősségteljes állattartás a kanyarba se) de imádom, ő a mindenem! Én veszek neki normális tápot stb. A következő kutyàm tenyésztőtől lesz, valószínűleg egy Dobermann.
2017. ápr. 11. 07:50
 22/52 anonim ***** válasza:
86%

Az első (még gyerekkoromban, a család első kutyája) törzskönyves német juhász volt (akkor ha jól emlékszem, kb. 30 ezer forintot kértek érte, ami manapság egyértelműen szapis ár, de akkor nem volt az). 1 éves korára megvakult (de nem ismertük annyira a rendszert, eszünkbe sem jutott, hogy felvegyük miatta a tenyésztővel a kapcsolatot). Nem számított, nagyon szerettük, 14 évig élt velünk.

De közben megváltozott nagyon a hozzáállásom: annyi klassz kutyát lehet örökbefogadni, amivel meg is ment az ember egy rossz sorsú vagy rossz sorsra váró állatot, hogy nem érdekel, hogy van benne kockázat (az ugye a tk-s kutyában is megvan): az egyetlen, ami számomra fontos, az az, hogy kölcsönös legyen az egymásra hangolódás, hogy "szerelem legyen első látásra", hogy "kölcsönösen örökbe fogadjuk egymást". Ennek szellemében épp nemrégiben mentettem egy színtiszta keverék kutyust (Az anyja úgy nézett ki, mint egy vadkacsavadász retriver, de nem tudom, hogy alkothatta meg a természet, ír szetter biztos volt benne. Az apa ismeretlen, de kuvasz biztos volt benne). 5 ezer forintot hagytam az ideiglenes befogadójánál, ami nagyjából fedezte az eddigi tartási költségeit.

2017. ápr. 11. 17:23
 23/52 anonim ***** válasza:
68%

Mudim van, állattartó embertől hoztam el. Nem mondom, hogy terelésre tartotta, mert talán pontosan birkája nem volt, de a lótól kezdve minden elképzelhető háziállat megtalálható volt az udvarán. Onnan hoztam mudikölyköt 7000 Ft-ért, oltással. Azóta is megvan, 8. éves kan. Okos, szép, és imádom :). Egészségügyi problémája nincsen.

Előtte volt németjuhász keverék menhelyről (nem emlékszem az árra. Őt odaadtuk telephelyet őrizni, mert rámtámadt elég durván, pedig jó helye volt nagyon nálam. Sokat foglakoztam vele...)

A törzskönyves beagle (tenyésztőtől 25000Ft-ért törzskönyvvel) és az angol cocker spániel (háztól 5000Ft-ért) szinte egy időben volt. A spániel nem volt fajtatiszta, de ő élt eddig a legtovább, 15 évig. A beagle nagyon beteges volt, 8 évesen el kellett altatni. Azóta se kell törzskönyves kutya.

Legelső kutyám egy tacsi keverék volt. Háztól. Árra nem emlékeszem, mert még nagyon gyerek voltam. Ő talán 12 évig élt.

2017. ápr. 22. 17:12
 24/52 anonim ***** válasza:
80%

Volt beagle, elismert tenyésztőtől, 60ezer Ft volt. Epilepsziás volt, folyamatos fülproblémai voltak(gyulladás, atka), lyukas volt a szíve és az egyik heréje nem szállt le. 5 évesen elvitte egy mellékvesekéreg daganat.(R.I.P.)

Volt németjuhász, 75ezer Ft-ért, szintén tenyésztőtől, törzskönyvvel. Idegrendszeri problémái mellett 4 évesen el kellett altatni nagyon durva csípő diszplázia miatt.(R.I.P.)

Volt golden retriever, szintén tenyésztőtől, 85ezer Ft-ért. Olykor furcsa volt a viselkedése, úgymond bekattant neki vmi és támadott, de általában plüssre vagy idegenre. 2 éves korában minden előjel nélkül megtámadta az egyik rokonom 3 éves kisgyerekét úgy, hogy kiszakított egy húst belőle, a gyerek kórházban volt két hónapig, mire felépült. Kutyát elvittük vizsgálatra ahol kimutattak vmi olyat, amitől így néha bekattant, egyszóval neki is idegrendszeri problémája volt, egy hét karantén fogság után veszélyesnek nyilvánították, így elaltatták.(R.I.P.)

Ezután menhelyről fogadtunk örökbe kutyát. Félős volt, antiszoc, nem tudott viselkedni kutyák közt, folyton pörgött, mert nem tudta hova rakni a dolgokat az agyában. Kutyasuli megoldotta a gondokat, azóta is a család kedvence.

Aztán találtam utcán kidobva egy kutyakölyköt, később két macskakölyköt. Azóta ők is a család tagjai.

Mindegyik kutya járt suliba, alap engedelmességire. Középkategóriás tápot, kiegészítő vitaminokat(ízületvédőt és alkalmanként béres cseppet) és néha nekik főzött kaját(hús, zöldségeket, tésztával, túróval, hallal) kaptak. Családi ház nagy telekkel, naponta játék, labdázás, birkózás +napi 2x 1-1,5 órás séták.

Remélem mindent megtettem értük és nem miattam távozták ily hamar tőlünk ..😢

2017. ápr. 22. 18:32
 25/52 anonim ***** válasza:
89%

3 utcai befogadott (keverék és fajtajellegű keverekek) és egy fajtatiszta törzskönyves, kennelből.

Egyikre sem kell költeni sokat, az egyik már idősebb, neki szemműtéte volt, a másik allergiás, így csak egy kis odafigyelés kell, mit ehet,mit nem. A másik 2 kutyus makkegészséges :)

2017. ápr. 23. 20:52
 26/52 anonim ***** válasza:
80%
Menhelyről hoztuk, egyéb okok miatt ingyen. Tacskó keverék, pici 4 hónapos.1 hónapja imádnivaló társam:)
2017. ápr. 29. 17:54
 27/52 anonim ***** válasza:
88%

9 éve vettük a borderemet 45 ezerért, tk nélkül, de lehetett volna kérni + 5000 ft-ért(utólag nagyon megbántuk h nem kértük a tk-ját, mert sok elismert border collie tenyésztő érdeklődött iránta). Ugye most 9 éves, a legnagyobb probléma (állatorvosi) az volt vele, h egyszer beszakadt a körme :)Szóval egészséges, szép és okos :)

6 éve vettük a jack russellemet 60 ezerért tk-val. Szintén semmi baja, aktívan sportolunk :)

2017. ápr. 29. 19:23
 28/52 anonim ***** válasza:
82%
Német dog 150000, torzskonyves , szuper honlap stb..,Sajnos végül kiderült, hogy nem megfelelő tenyésztőtől vettük, már a körülményektől gyanút kellett volna fognunk. A kutyákat káoszban tartotta, a házban bűz és kosz volt. A kutyusunk aranyos kedves és szeretetreméltó csoda kis kutya lett. Legközelebb biztosan külföldről vásárolunk kutyát.
2017. ápr. 30. 22:00
 29/52 anonim ***** válasza:
82%
Előző vagyok: lemaradt, hogy a kutyánkat félévesen műteni kellett egy olyan dolog miatt ami kiderült, az anyjanal is probléma volt, de megplasztikázták. Ez utólag derült ki.
2017. ápr. 30. 22:02
 30/52 anonim ***** válasza:
74%

Az első három menhelyről volt, bár ekkor még nagyon fiatal voltam, így a szüleim kutyája volt.

Az én első kutyám tudatlanságból szaporítótól, bár szerencsére a jobbik fajtából. Rá egy évre pedig külföldről, díjjnyertes tenyésztőtől.

Előbbi 50000Ft, utóbbi 350000Ft.

2017. máj. 16. 22:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!