Kutyakiképzés, megakadás?
Akik képezték vagy hordták a suliba a kutyájukat, néha érezték úgy, mintha 1-2 napra megakadnátok egy szinten esetleg rosszabb lenne a teljesítmény? Ok, nyilván a kutya nem gép, változó amit csinál. De amit tud biztosan azt is mintha elfelejtené kicsit? Ezek normális dolgok?
Csak egy példa. Gyönyörűen jön láb mellett szabadon, fordulónál figyel. Majd hirtelen azt veszed észre, hogy csak ímmel ámmal jön, nem teljesen láb mellett, fordulónál meg megy tovább aztán újra lábhoz kell hívni.
Amikor suliba jártunk, volt kistestű csoport, meg nagytestű. Mi előbbiben voltunk.
Vizsga napján, mielőtt mi következtünk volna, figyeltük a nagytestű csoport vizsgáit. Volt egy nagy maci, szerintem Landseer lehetett, tök szépen dolgoztak az órákon, erre a kutya vizsga elején úgy döntött, neki ehhez most nincs kedve. Semmit, de tényleg SEMMIT nem volt hajlandó megcsinálni, csak baktatott a gazdája után, totál lomhán, és látszott rajta, hogy sz*rik bele az egészbe. Szóval igen, előfordul, hogy megakadtok, addig örülj, ameddig nem ez történik meg veled amit leírtam. Szegény gazdinak mekkora égés lehetett....
3-as vagyok. Mi kijártuk az alapszintet, le is vizsgáztunk, mégis a kutya a mai napig gondolkodik mikor a semmiből kap egy "fekszik"-et :D Általában inkább leül, hogy "tessék, ez jó lesz?" de aztán ha látja, hogy nem erre vagyok kíváncsi akkor nagy kegyesen lefekszik. Nálunk a motivációval volt gond. Menhelyről került hozzánk, és egyszerűen semmivel nem volt motiválható. Nem volt játékos, fingja nem volt mi az a labda, kaja nem érdekelte.... aztán rájöttünk, hogy plüssmániás.
Meg ugye függ a kutya fajtájától is, mert ha egy önfejűbbet fogsz ki, akkor meggyűlhet őnagyságával a bajod. Nekünk is azzal kezdte az oktató, hogy se a yorki, se a tacskó nem könnyű eset (keverék a kutyus) úgyhogy készüljünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!