Bentlakásos kutyaiskola vagy hordani heti 2x 30km re?
30 km az semmi. Nem távolság autóval.
Nem is hallottam még bentlakásosról. De tuti nem adnám be. Szegény biztosan azt hinné, hogy lehagytuk :(
2016. máj. 2. 13:47
2016. máj. 2. 13:47
3/11 A kérdező kommentje:
De vannak. :) Nem a benzinpénz miatt. A kutyát hogy viselné meg nyáron az autókázás a nagy melegbe, utána a tanulás, majd utazás.
Klíma nincs?
Most mennyi idő 30 km? 15-20 perc? Akkor sose mentek sehova?
2016. máj. 2. 14:06
5/11 A kérdező kommentje:
Nincs klíma a kocsiban. Nem, kocsival sohasem mentünk. Nem az idő ill a pénzhiány a gond. Mennyire strapálja le a kutyát az a lényeg. Tudna e utána rendesen tanulni figyelni stb.
Az időt azért írtam, mert ez nem olyan hosszú, hogy lestrapálná.
2016. máj. 2. 14:12
A kutyaiskola a nevével ellentétben elsősorban a gazdinak van. Megtanítanak téged, miképp neveld a kutyát, miképp legyen engedelmes Neked. Persze, nyilván van bentlakásos, leadod, kalap-kabát, aztán majd (egy gyorstalpaló után, amit mielőtt elhozod tartanak adhoc jelleggel) kiderül, produkálja-e számodra is minden további nélkül mindazt a hétköznpokban, amit ott megtanult. A kutyaiskola gazdi-kutya párossal a leghatékonyabb és bár biztos vannak kivételek, engedelmes, jól nevelt, szocializált kutyád akkor lesz, ha mindezeket együtt tanuljátok meg. A meleget bírni fogja, 30 km őt sem fogja jobban megviselni, mint téged, nyilván senkinek nem öröm azaszfaltolvasztó hőség. Nyáron valószínűsíthetőleg nem déli órákra rakják a foglalkozásokat, ha lehet választani, én korán reggel mennék. Így az utazgatástól teljesen függetlenül is mindenképpen a "bejárásra" szavazok.
2016. máj. 2. 14:23
Az a 30 km max. fél óra. Az ablakot gondolom le tudod húzni, vagy ha inkább a nap zavar, lehet venni tapadókorongos árnyékolót, amit a gyerekeknek szoktak feltenni Nem hiszem, hogy használhatatlan lenne a kocsikázás után. (az én kutyám aludni szokott a kocsiban, heti több száz km-t is megyünk)
Bentlakásosba biztosan nem adnám.
2016. máj. 2. 14:36
Még az jutott eszembe, ha nincs klíma a kocsiban, szerintem érdemes lehet beszerezni egy hűtőmatracot a méretében, az amúgy is jó szolgálatot tesz. Nekünk klímás a kocsi, de nyáron mindig evvel utazunk és itthon is egyből keresi, ha megjön a hőség, pedig az alsó szinten nincs is egyáltalán meleg. Nagyon szereti a vizslánk. Erre gondolok:
[link]
2016. máj. 2. 14:45
10/11 A kérdező kommentje:
Persze, az ablakot le. :) Gondolom hátul a kutyának, de nem teljesen, max az anyósülésnél h érje levegő. A nap, a meleg miatt aggódok igen. Nem egy melegkedvelő típus, pedig hol van még a nyári meleg+ugye a kocsiban rosszabb. 30km, de abból 10 város i forgalom. Az a hütőmatrac jól hangzik. A héten jön meg neki a biztonsági öves hám. Majd kocsikáztatom előtte a környéken is hogy hagy szokja.
Kapcsolódó kérdések: