Olcsó kutya táptól lehet baja a kutyáknak?
Hát sztem nem olyan vészes a rosszabb minőségű táp , az előző kutyám 14 évet élt vele (nj).DE! ha legalább középkategóriással eteted , sokkal egészségesebb lessz a kutyád. A normális táp viszont nagyon fontos a kölyökkutyának kell nekik kell a vitamin a normális fejlődéshez.
Mostmár én is középkategóriassal etetem a kutyámat (DogChow) mert ebben nincs szinezék , ízfokozó ráadásul nem drágább mint pl. a Chappy ami meg elég sz@r táp...
Olcsó táp nem lehet jó összetételű!
Olcsót csak olcsó,trágya minőségű alapanyagból lehet összehozni.Nagy része az ilyen tápoknak színezett gabona és olcsó,a kutya számára ehetetlen melléktermék.Mivel a kutya a büdös életben nem enné meg eredeti állapotában,ezért színezőanyagokat és ízfokozót adnak hozzá,egyik sem tesz jót a kutyának.
Melléktermék lehet vágóhídi(bőr,szőr,toll,csont,használhatatlan húshulladék),a vágóhídaknak nagy pénzt kellene fizetniük a megsemmisítéséért,ha nem vinnék el ezek a tápgyártók.Növényi melléktermék lehet dióhéjtól kezdve bármi,ezt soha nem fogjátok megtudni.
Ha egy tápnál az összetevők felsorolása gabonával vagy melléktermékkel kezdődik,nem szabad megvenni!
Semmiképp sem egészséges a kutyának.Nem véletlenül van ennyi rákos kutya.
Nézzétek meg ezt az oldalt:
Itt keressétek meg pl.a Pedigree-t(ugye ez közkedvelt az olcsó tápok közöt),és olvassátok el az elemzést.
Bal alsó sarokban van olyan,hogy "Index",itt ABC-rendben vannak felsorolva a tápok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!