Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olcsó kutya táptól lehet baja...

Olcsó kutya táptól lehet baja a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Ismerösöm azt mondta, hogy ha olcsóbb kutya táppal/konzervel etetem a kutyát, lehet hogy valami baja lesz tőle. Alergiás, meg ilyesmi. Másik ismerösöm 10 éve közepes minöségű táppal eteti a dobermannját, és azt mondja, még sose volt semmi baja. Azt mondja, az is számít, hogy milyen tenyésztőtöl van a kutya. Na, meg egy keverék kutyának nem szokott baja lenni, ha még maradékkal eteted se. Komolyan?
2010. máj. 12. 15:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát sztem nem olyan vészes a rosszabb minőségű táp , az előző kutyám 14 évet élt vele (nj).DE! ha legalább középkategóriással eteted , sokkal egészségesebb lessz a kutyád. A normális táp viszont nagyon fontos a kölyökkutyának kell nekik kell a vitamin a normális fejlődéshez.

Mostmár én is középkategóriassal etetem a kutyámat (DogChow) mert ebben nincs szinezék , ízfokozó ráadásul nem drágább mint pl. a Chappy ami meg elég sz@r táp...

2010. máj. 12. 15:38
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
olcsó de jó összetételű táptól nem lesz baja, konzervtől romlanak a fogai....de nyilván egy extra minőségű és összetételű táp lenne az ideális minden kutyának
2010. máj. 12. 15:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Olcsó táp nem lehet jó összetételű!

Olcsót csak olcsó,trágya minőségű alapanyagból lehet összehozni.Nagy része az ilyen tápoknak színezett gabona és olcsó,a kutya számára ehetetlen melléktermék.Mivel a kutya a büdös életben nem enné meg eredeti állapotában,ezért színezőanyagokat és ízfokozót adnak hozzá,egyik sem tesz jót a kutyának.

Melléktermék lehet vágóhídi(bőr,szőr,toll,csont,használhatatlan húshulladék),a vágóhídaknak nagy pénzt kellene fizetniük a megsemmisítéséért,ha nem vinnék el ezek a tápgyártók.Növényi melléktermék lehet dióhéjtól kezdve bármi,ezt soha nem fogjátok megtudni.

Ha egy tápnál az összetevők felsorolása gabonával vagy melléktermékkel kezdődik,nem szabad megvenni!

Semmiképp sem egészséges a kutyának.Nem véletlenül van ennyi rákos kutya.

Nézzétek meg ezt az oldalt:

[link]

Itt keressétek meg pl.a Pedigree-t(ugye ez közkedvelt az olcsó tápok közöt),és olvassátok el az elemzést.

Bal alsó sarokban van olyan,hogy "Index",itt ABC-rendben vannak felsorolva a tápok.

2010. máj. 12. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!