Ha a ti kutyátok véletlenül csinál valami rosszat, rászóltok?
Nálunk olyan szokott lenni, hogy a macskákat ugatja. Olyankor megfogom a grabancát és betessékelem a lakásba. Ott lefektetem a küszöbre és olyankor már visszafogja magát. Egyébként ha pl jutifalit akarok neki adni akkor nálunk a "szépen" a parancsszó. Szerencsére azért enélkül sem harapja le a fél kezem.
De egyébként ha csinál valami rosszat és nem apróság akkor persze kap büntit.
#4: Ha arcon rúg a kutya alvás közben, azt letojom, komolyan, esetleg odébb tolom, és közlöm vele, hogy "hé, b+", de nem várok el tőle semmit, hiszen álmában nem tud odafigyelni rá, hogy mit csinál.
De ha mondjuk futás közben nekem szalad, azért rászólok rendesen, mert balesetveszélyes. Lábtörés, szalagszakadás, időseknél combnyaktörés lehet a vége, ha elkaszál a kutya, úgyhogy tanuljon meg odafigyelni. Ha én futok, és a lábam alá kerül, az is ugyanez, akkor nem fogok odébbállni, hanem nekimegyek, hogy vegye észre magát, tartson egy egészséges távolságot, mert nem akarok pofáraesni.
Gondolom, te is odaszólnál a húgodnak, ha nem álmában rúgna arcon, hanem ébren. Nem nőhet fel úgy, hogy nem figyel oda rá, hogy kit bánt. A kutya ugyanez.
Nálunk az "Óvatosan!" szó van használatban. Nem nagyon csak kicsit erélyesen használom ezt a szót. Ő megérti és arrébb megy ha épp rosz helyen van de amúgy pl. játéknál játszunk tovább. Ez nem tiltó szó,az ilyen véletlenek elkerülése érdekében használjuk.
13/L
A kutya amerikai pitbull terrier + bull terrier keverék,5 hetesen mentettük most 3 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!