Nyers kajáról szárazra átállás kölyöknél?
Én úgy csináltam (igaz, felnőtt kutyával), hogy korán reggel még kapott egy kis nyerset,aztán nagyon késő este már CSAK tápot. Nem fosott, semmi baja nem lett, kicsit talán pukizott az elején, de ennyi.
Ez az 1 hét átszoktatás elvileg hogy néz ki...? (Nem hallottam róla.)
Kölyöknél amúgy én kicsit felvizezném vagy húslevessel felönteném a tápot, hogy pépesebb legyen az első 1-2 alkalommal.
Csak óvatosan az Orijennel és társaival, elég masszív fosást tud okozni, én kölyöknek nem adnám, főleg, ha már a nyers etetéstől is ilyen gyatrán van a kutya.
(Én valami mérsékeltebb fehérje-zsír arányú tápot adnék neki, pl. akár sima Acana puppy&junior vagy Brit care puppy.)
Az "egy hetes átszoktatás" tápváltásnál van.
Húst táppal nem keverünk. Gondolom, 3x eteted. Egy-két etetés kimarad és a következő már a táp.
Keverés ne legyen, inkább egyből állj át tápra. Kutyától függ, hogy van-e hasmenés és ha igen, milyen mértékű. Ha lesz hasmenés, azt majd tünetileg kezelni kell.
Egyébként én jobbnak is tartom a tápot, mint a BARF-ot, pláne kölyöknél. Fiatal kutyánál nem lehet házilag kiszámítani, hogy milyen vitaminból, kiegészítőből, tápanyagból mennyit kapjon, hogy pont ideálisan fejlődjön a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!