Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hasmenés az átállás miatt?

Hasmenés az átállás miatt?

Figyelt kérdés

Látom, hogy egyre több B.A.R.F-os kérdést tesznek fel, én is beállok a sorba, sajna nincs olyan a környezetemben akitől segítséget kérhetnék, csak a neten tanulmányoztam magát az etetést is. Erre viszont nem kaptam egyértelmű választ most, hiába kerestem.

A 10 hónapos kutyám eddig tápot evett, most váltottunk át nyersre egyik napról a másikra. Első nap rendben volt a kaki, második nap sem volt vészes de furcsán nyákos volt, tegnap és ma pedig már hasmenés. Kapott most a vacsihoz probiotikumot, mit csináljak még? Ma arra jutottam, hogy lehet elviszem állatorvoshoz, olvastam elég rémisztő lehetőségeket is, mint például a gyomorhurut/bélhurut. Szerintetek is ez a legbiztosabb?

Étvágya van, de egyre inkább úgy tűnik hogy nincs jól. Negyed órán belül ötödször kakilt, futkos fel-alá. Most rosszul érzem magam, én jót szeretnék neki, de most legalábbis egy darabig ártottam.

A rizses diéta jó lenne? Holnap csak szétfőtt rizs+probiotikum, utána ugyanígy rizs+probiotikum és mellé kevés főtt hús. Aztán szép lassan a rizs és a főtt hús mellé egyre több nyers hús.

A menüje csak csirke: mell, farhát, comb, nyak, szárny és a kiegészítők, amiket már táp mellé is kapott.

2015. okt. 30. 22:51
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és még az is rossz, hogy a szüleim amúgy sem pártolták a nyerset, most pedig már folyamatosan kapom a "Miért kell kínozni, miért nem maradhatott tápos a kutya?" mondatokat.
2015. okt. 30. 23:10
 2/6 anonim ***** válasza:
2015. okt. 30. 23:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor azt rontottam el, hogy nem tartottunk koplalónapot és hogy egyszerre a rendes adagot kapta a húsból?
2015. okt. 30. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:
23%
Nem kell túl aggódni. Nálunk 2 hétig fordult elő elvétve hasmenés az átállást követően. Jól tetted hogy egyik napról a másikra váltottál, így is kell. Add a probiotikumot és helyre fog jönni. És kezdeti időben egy féle húst, belsőség nélkül. Pl csirke, nyúl, ezek gyenge húsok.
2015. okt. 31. 08:33
 5/6 anonim ***** válasza:

ma 08:33

Nálad a leírtak szerint alakult az átállás. Nálam pl soha, semmi változás nem volt. És másnál megint másként reagált a kutya. Azért, mert nyers, azért, mert kutya, nem egyformán reagálnak.

2015. okt. 31. 10:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk az elején volt 2-3 napig nem hasmenés,de nagyon laza széklet,alig bírtam felszedni is.

Utána normalizálódott.

Viszont volt,hogy vissza váltottam tápra akkor is volt 2-3 napig laza széklet.

Most legutóbb nyerseztem,aztán ismét táp nem volt laza széklet.

Most egy ideig a tápnál maradok,bizonyos okok miatt.

Na szóval pár napig természetes a hasmenés,probiotikum jó,meg a nyershez mondjuk raksz 1 kanál főtt rizst azzal is segítheted rendbe tenni a beleket.Illetve ahogy írták egy féle húst adj neki kezdetben a csirke a legjobb kezdésnek pár hét múlva már mehet kacsa is,aztán nyúl és így tovább. Belsőség is csak pár hét után.

2015. nov. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!