Úgy érzem kínzom a kutyám, mit tegyek?
Én kutyám is ilyen volt, hisztiszett kőkeményen, ha kutyát látott, aztán mivel nem mentünk oda fűhöz-fához (fogadott kóbor kutya, így előtte nem volt felette semmilyen kontroll, azt csinált, amit akart), elkezdett agresszív lenni pórázon.
Na én azt csináltam, hogy egyrészt mindig tiltottam a rossz viselkedést és gyakran eljártam vele kutyafuttatóba ÉS ha ott trollkodott, akkor fegyelmeztem és mondtam a többi gazdának, hogy most tanulja a kutya a társas viselkedést és legyenek elnézőek. :) Addig nem mentünk be, amíg hisztizett, ugatott, nyüzsgött. Így a bentiek is látták (mármint a gazdik), hogy kontroll alatt van a kutya.
Azóta van egy fix hétvégi programunk más kutyásokkal, őket is a futtatóból ismertem meg.
Ha nincs a környéketeken ilyen, akkor továbbra is keress neten partnert neki és továbbra is neveld, fegyelmezd.
Sose az a baj, ha egy kutya rendetlenkedik, hanem az, ha nem reagál erre a gazdája. Minél többször a tudtára adod, hogy mit szabad és mit nem, annál jobban, nyugodtabban fog viselkedni pórázon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!