Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy érzem kínzom a kutyám,...

Úgy érzem kínzom a kutyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul érzem magam már szinte az érkezése óta :( mintha már depis lenne

2017. márc. 28. 01:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha ennyire megy a "kiközösítés" annak csak van valami oka. És általában nem a többség idomul egy emberhez, hanem fordítva.
2017. márc. 28. 12:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én kutyám is ilyen volt, hisztiszett kőkeményen, ha kutyát látott, aztán mivel nem mentünk oda fűhöz-fához (fogadott kóbor kutya, így előtte nem volt felette semmilyen kontroll, azt csinált, amit akart), elkezdett agresszív lenni pórázon.

Na én azt csináltam, hogy egyrészt mindig tiltottam a rossz viselkedést és gyakran eljártam vele kutyafuttatóba ÉS ha ott trollkodott, akkor fegyelmeztem és mondtam a többi gazdának, hogy most tanulja a kutya a társas viselkedést és legyenek elnézőek. :) Addig nem mentünk be, amíg hisztizett, ugatott, nyüzsgött. Így a bentiek is látták (mármint a gazdik), hogy kontroll alatt van a kutya.

Azóta van egy fix hétvégi programunk más kutyásokkal, őket is a futtatóból ismertem meg.

Ha nincs a környéketeken ilyen, akkor továbbra is keress neten partnert neki és továbbra is neveld, fegyelmezd.

Sose az a baj, ha egy kutya rendetlenkedik, hanem az, ha nem reagál erre a gazdája. Minél többször a tudtára adod, hogy mit szabad és mit nem, annál jobban, nyugodtabban fog viselkedni pórázon.

2017. márc. 28. 13:16
 13/19 A kérdező kommentje:
De nem kiközösítve vagyunk. Jól viselkedik csak ismerkedés/szaglászás után próbál mindig játszani. Erről nincs szívem letiltani és nem akarom hohyvazt higyje hogy a játék miatt szidom meg. A legtöbb kutya szocializálatlan erre, nem véletlen. A legtöbb vagy agresszív vagy túl izgatott mint az enyém... szinte soha nem látok erre kutyát játszani, max akkor ha mind a a 2 kutya 1 gazdié... szóval oda engedik a kutyát ismerkedni, de játszani már nem hagyják. 1x sikerült megkérnem egy hölgyet hogy had játszonak a kutyáink, viszont ez kemény 2 percig tartott aztán ment tovább. Nagyon sajnálom a kutyám hogy egész nap unatkozik és semmi nincs ami lefárassza. Egy sportban sem jó és a lehetőségek is elég korlátozottak. Szegénynek napi 2 óra sétával(+játék), heti 1-2 madár üldözlssel és néha hétvégi hegyi trával kell beérnie...
2017. márc. 28. 13:19
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is Németországban élek, melyik részén élsz? Ha közel vagy összehozhatjuk a kutyikat ;)
2017. márc. 28. 13:44
 15/19 A kérdező kommentje:
Ha most bem játszhat később már nem lesz játékos? Esetleg agresszív? Mert ha az egyedül lét annyira rossz hatással lesz rá talán megoldható egy kistestű kutya örökbefogadása. De csak akkor ha nagy esélyel lehet negatív kimenetele. Amúgy ne sózzatok rám még egy kutyát ha felesleges.
2017. márc. 28. 17:04
 16/19 anonim ***** válasza:
Talán nem is kellene annyira erőltetni ezt a szocializálósdit. Az emberek között is van, aki jobban érzi magát a kutyája társaságában, mint emberek között, s ez fordítva is igaz; Vannak kutyák, akiknek mindene az emberi társaság.
2017. márc. 30. 13:10
 17/19 A kérdező kommentje:
De neki pont nem.
2017. márc. 30. 13:15
 18/19 anonim válasza:
Mikor van időd játtsz vele(dobálj neki botot, vagy labdát, vagy találj ki valami ilyesmit, a lényeg az, hogy jó sokat futkározzon). Én kb. napi 10-20 percet játszom vele, és nem megy el a kedve a játszástól (pedig màr eléggé öreg).
2017. márc. 30. 22:23
 19/19 A kérdező kommentje:
nincs udvar. Napi 2x 1 óra és 2x 15-30 perces eü. séta van. Szoktunk játszani de az mégsem ugyan az mintha kutyával játszana. A dobálósdi nem érdekli, max 2x elmegy a tárgy után, harmadjára már nem. Futkározni is szoktunk de az is csak pár percig érdekes neki.
2017. márc. 30. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!