Úgy érzem kínzom a kutyám, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Nagyon rosszul érzem magam már szinte az érkezése óta :( mintha már depis lenne2017. márc. 28. 01:24
1/19 anonim válasza:
Mivel kínzod? Mikor kaptad? Mi a baj egyáltalán?
2/19 anonim válasza:
Menj el kutyaiskolába és tudni fogod, hogyan ne kínozd az állatot
3/19 A kérdező kommentje:
Már lassan 1 éve nálam van. Már mióta hozzám került kutyás társaságot keresek de semmi. Kutya futtató nincs. Kutyaiskolában is voltunk, de ugatós ezért nem lettünk csoportba rakva. Nagyon igényli más kutya társaságát de egy kis szaglászásnál töb. Eddig nem jött össze. A szocializációja ez miatt nem a legjobb. Ha kutyát lát mindig sír, a szívem szakad meg. Ezek után már csak a vadászat maradt amiről szintúgy le kell tiltanom. Szegénynek semmi szórakozása. Minden nap sétálunk, de mindig olyan unott, szomorú fejet vág. Szoktam vele játszani, vagy tanítom, de nem az a gazdis kutya és amúgy sem pótolhatom egy kutya társaságát. Nagyon bánt :( úgy érzem mintha minden nap kínoznám mikor egy kutyával találkozunk és akármennyire akar nem játszhat... kutyapanzióba is gondoltam beadni, de túl drága lenne még ha csak heti pár órára is adnám be. Már mindenhogy próbáltam kutyás barátot találni, hirdetéssel, meg hasonlók. Találtam is 2 kölyköt, de az egyikkel sehogy nem tudunk összefutni a másikat meg az óta nem találom, meg amúgy is egy pár hetes kölyök egy nagytestű kutyát nem nagyon tud lefárasztani. Már mióta ide került nem eszik rendesen, mindig szomorkás (nem beteg, voltunk orvosnál) mit tegyek? :( nagyon sajnálom szegényt... de a környéken lehetetlen kutyás társaságot találni mert nincs. Találtam kutyás túrákat de baromi messze vannak és fizetni kell...
2017. márc. 28. 07:27
4/19 A kérdező kommentje:
#2 nem kellene úgy hirdetni a kutyaiskolát mintha mindenre ez lenne a gyógyír... egyébkémt van egy másik kutyaiskola féle, de ott is nagyon max csak összeszaglászhatna más kutyával, meg amúgy is a munkakutyák nem túl játékosak (tapasztalat). Második kutyát tartani sincs lehetőségem.
2017. márc. 28. 07:29
5/19 Higgany válasza:
Akkor kell mellé még egy kutya!
6/19 A kérdező kommentje:
Nincs rá lehetőségem. A lakás is kicsi és pénzem sem lenne rá.
2017. márc. 28. 07:31
7/19 anonim válasza:
"Kutyaiskolában is voltunk, de ugatós ezért nem lettünk csoportba rakva."
Magyarul semmi kontrollod, irányításod, tekintélyed nincs a kutya felett.
Így nem csoda, hogy senki nem megy oda hozzátok. Én se mennék oda egy olyan gazdihoz akiről lerí, hogy a nagytestű (!) kutyája tojik a fejére.
Tessék visszamenni a kutyasuliba és akár magánórákat kérni vagy házhoz hívni egy kiképzőt. A kutyasuli pont erre van, hogy egyrészt megtanulj bánni a kutyával, másrészt MINDENHOL vannak "napközik" (amikor a kutyák csak játszanak és konkrétan nincs oktatás), pont ezért, hogy ott mozogjanak, szocializálódjanak.
9/19 A kérdező kommentje:
Németországban. Hagyjatok a kutyaiskolával én vissza nem megyek oda. Az meg hogy nincs kontrollom felette hülyeség. Tény hogy elrontottam így kutyát látva izgatott és ha a másik kutya ugat, ő is. Viszont erről már egészen letiltható és ebben nem a kutyaiskola segített. Szabadon is tudom engedni mert ha egy kutya 5 méterre van akkor is engem választ, kicsit még lassan reagál, habozik de ez szerintem nem probléma. Egyébként feleslegesen nem ugat csak ha provokálják. Viszont egy kutyás csoportban elég sok lenne az inger. Szerintem ez jó lenne neki, hamar megszokná, viszont a kiképző úgy próbálta kutyákhoz szoktatni hogy csak kerités mögött 8 méterre látta őket. Felesleges volt az egész de ezt nem részletezem. És ez nem tartozik a kérdéshez.
2017. márc. 28. 11:20
10/19 A kérdező kommentje:
Egyébként vannak napközik, csak nem 1 éves kutyáknak... a helyi kutyafuttatóba is csak úgy engednek be ha a kutya rendszeresen jár oda panzióba.
2017. márc. 28. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!