Milyen kistestű kutyát lehet kint tartani?
Látom elfajultak itt a dolgok:) Mindenki nyugi xd
Foxink van, úgy vettük hogy kinnt lesz. Most hozta ide az ágyba mellém a csontját. Kinnt szuperül bírja +7°ig, utána fázik, vacog. Muszály volt beszoktatni, de nem bántuk meg! A szüleim akik csak megtűrték az első hét után belenyugodtak, sokkal jobb vele mindenkinek a kapcsolata. A fajtákkal kapcsolatban pedig, nekem a sheltie ugrott be, de ha húlye vagyok szóljatok:) Szerintem tuti van valami kis kazánház, garázs ahol kuckózhat télen. Vagy kell neki már említették egy fűthető kutyaház, itt a neten is akárhol találsz, elrettentő az ára, de egy életre jó neki:) De azért remélem szeretnéd vinni sétálni, mert a kert ellenére is kell! Sok boldogságot az új családtaghoz, bármi kérdésed van, itt vagyok!:)
Bichon NEM!!! volt Bichonom. Nagyon fazos. Nulla aljszore van. Az hogy idiotak kivagjak a hidegre es a kutya tuleli... valameddig. Az egy dolog. De nem valószínű hogy kitűnő egészségnek fog örvendeni 15 évig ilyen tartás mellett.
Az megvan Kérdezo hogy ez egy ÖLEB? Arra tenyesztettek hogy a gazdával legyen. És igényli is. Felesleges azért kutyát venni hogy aztán kinozd.
Nekünk volt tacskonk. Nyáron kvázi kinti kutya volt bár este bekereckedett a tv-nezos hevereszesre de sokszor éjszakára kiment. Télen viszont ki nem tudtad imádkozni a cserephkalyha melletti kosarabol.
Most két spánielem van. Aki ilyen kutyát kint tart annak nincs szíve. Aztán lehet sírni hogy idegbetegek a spánielek. Miért is? Jah mert egy bazi intelligens nagy energiáju kutyák, nem kerti törpék. Nem beszélve a szoruk, fülük, szemük egeszsegerol.
Szerintem totál kintre nulla bent levessel csak kb a moszkvai meg hasonlók valok akik konkrétan nem is szeretik a meleget. Bár pont ezért anyámék moszkvaija nyáron szeret az eloszoba márvány burkolatan feküdni.
"Sheltie sem egy nagy kutya, siman belefer a bundajaba a magyar "farkasordito" hideg."
Látom továbbra se tudsz tovább látni annál, hogy nem a bunda hossza a mérvadó.
Édes Istenem! Szerintetek falun Mari néni hol tartja a kis testű keverék kutyájàt? ODAKINN! Sosem értettem ezt a kinn nem tartunk kutyàt dolgot. Menjetek el egy faluba, ès majd akkor meglàtjàtok hogy minden kutyàt lehet kinn tartani.
A másik meg. A puli, mudi nektek mióta kistestű kutya???
Kérdező privát üzenetben közölte, hogy azért nem lehet bent a kutya, mert rosszul van attól hogy mindent össze ugrál... Ebből látszik mennyire szereti az állatokat, mennyire fog kötődni hozzá, mennyire lesz nála értékes családtag, mennyire van tisztában a kutya neveléssel. Kérdező, SEMMILYEN KUTYÁD NE LEGYEN.
Illetve persze, Mari néni kint tartja a kutyáját, moslékkal eteti, sosem sétáltatja de jó. Csak ugye Balkán helyett a Nyugat felé kellene haladni, és az is jó lenne ha a kutyám nem 5 évet élne mint Mari nénié hanem 15-öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!