Ha megnyíratnám a kutyám bundáját, később ugyanolyanra visszanőne?
"14-18 fokban nem kene szenvednie, mas oka lehet."
Na ne mondd! Most rotim van, de a hirtelen jöt melegben ő is ki van d@gölve. Pedig rövidszőrű, és nincs elhízva.
Felesleges szervi bajokat bele magyarázni, ha egy kutyát megvisel a meleg!
Ha csak éppen leveszel a szőréből, az aljszőre még ugyanúgy megmarad. Nem a hosszú szőr meleg, hanem az aljszőr, ha nem váltotta még át nyárira.
Nyírd meg nyugodtan. Szőr lesz majd rajta később, mert kinő. Aztán nyáron nézd majd meg, mennyivel lesz kevésbé melege rövid szőrrel.
A rotik, dobik és a többi rövid szőrű kutyáknak is melege van nyáron.
Nappal hűsölnek és este kezdenek felélénkülni. Ilyen a legtöbb kutya.
ma 17:19
A rotik kevésbé bírják a meleget. Ezt tudja minden roti gazda. Vagy nem?
A nagy vitákat olvasva én akkor is azt ajánlom, hogy ne nyírd meg a kutyád szőrét, a dupla szőrű kutyákat tilos megnyírni, mert matton fog visszanőni később a szőre és károsodik a vízlepergető hatása a fedőszőrnek. Illetve ha lenyírod a meleg aljaszőr mint ahogy az előttem válaszolók írták ugyanúgy megmarad, így ugyanolyan melege van, csak tönkrement a szőre.
Egyébként nem lehet hogy vedlenie kéne? Az én kutyám is dupla bundás kutya, soha nem nyírnám meg, viszont már hetekkel ezelőtt lekezdtem a komoly kefélését a bundájának hogy minél előbb megszabadulhasson a téli szőrétől. Lehet hogy a te kutyádat is azért viseli meg már most a hirtelen jött melegedés mert nem volt ideje a téli bundát levedleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!