Miért tartja így a kutya a lábát?
2 hete kaptunk egy Jack Russel keveréket. Még nagyon fiatal, most lesz 8 hetes. Az elmúlt 3-4 napban vettük észre, hogy a mellső lábait elég furán tartja, amikor ül. Legegyszerűbben úgy tudnám leírni, hogy olyan, mintha pipiskedne. Nem teszi le a tappancsának a hátsó részét.
Szerencsére ez a probléma azóta már "csak" a jobb első lábával áll fent. Az állatorvos azt mondta, hogy okozhatják ezt férgek, az a szerencsés eset, mert akkor lehet rajta segíteni, illetve lehet hogy genetikailag ilyen. Ha viszont genetikai rendellenesség, akkor nem is lehet rajta segíteni sehogy? Ha mondjuk valamilyen gyakorlattal napi szinten foglalkozunk vele?
Ti is tapasztaltatok már ilyet?
Köszi szépen a válaszokat!
Mivel nem tenyésztett kutya, így ki tudja, milyen felmenői vannak (azok milyen rokoni kapcsolatban).
Simán lehet genetikai dolog.
Ortopéd orvosnak kellene megmutatni, ő nagy valószínűséggel tudni fogja, hogy mit lehet csinálni vele.
Ilyenről még nem hallottam hogy a férgek okozhatnak furcsa lábtartást... Inkább genetikai a dolog.
Etikailag keverék kutyáért nem lenne szabad pénzt elkérni. De általában 20-40e ft-ot simán elkérnek a szaporítók. Persze, mint a kérdésben is látszik, az orvosi kezeléseket majd a gazda intézi. Addig legyen csak parvos, férges a kutya...
Csak amit az átlag ember nem ért meg, hogy a vásárlók miatt van ez. Ha nem lenne senki, aki megveszi az ilyen kutyákat, nem lennének ilyen kutyák sem.
Na azért álljon már meg a menet!!!
Nehogy már még én legyek a hibás, hogy 6 hetesen ( értő tulajdonos ajánlásával) el mertem hozni egy kutyát INGYNEN. Mi jogon vádolsz meg ezért állatkínzással?? Mindene megvan a kutyának, amire szüksége van. Mindenből a legjobbat kapja. Mellesleg nincs egyedül. Van egy másik kutya is, csak ő már kicsit idősebb.
Mivel eteted a kiskutyát?
Ha már javult a lábtartása az egyik oldalon, lehet, rendben lesz a másik is idővel.
Engedd a kicsit mozogni füvön, földön, kövön a tenpója szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!