Létezik blue merle yorkie?
Véletlenszerű böngészés közben jött velem szembe egy számomra érdekes apróhirdetés, ugyanis még soha nem hallottam blue merle yorkshire terrierről. Első ránézésre nekem ez olyannak tűnt, mint a blue merle francia bulldog, hogy egy több fajból összeállított divatkeverék amire rásütik a fajta nevet. Szerintetek ez létezhet?
Nem létezik, ez csak egy sima szapis keverék, amit yorkieként adnak el.
,, A yorkshire terrier acélkék színű kutya, a fején rozsdabarna szőrzettel (acélkék-cser). A fej barna színezete nem nyúlhat túl a nyakon."
Oh itt is van a válasz ennek a hirdetésnek a formájában, ahogy látom ugyanaz lehet a hirdető: [link]
A hülye még le is írja hogy biewer és merle keresztezés de azért még utána odaírja hogy törzskönyv szépen vagyunk.
Létetik.
"Hibás kölyköt nem lehet törzskönyveztetni". Ez nem igaz. Csak egész almot lehet törzskönyveztetni. Ha az alomból valamelyik kutya nem felel meg a standardnak (szín, harapáshiba, túl kicsi/nagy) akkor nem szabad tenyésztésbe vonni. Da a törzskönyv neki is ugyanúgy jár, mint a testvéreinek.
Nekem is volt harapáshibás törzskönyves kutyám. A tenyésztő egyszerűen ráírta a törzskönyvre, és a szerződsben benne volt, hogy házikedvenc lesz, nem vonom tenyésztésbe (akkoriban az ivartalanítási kötelezettsg még nem volt szokás a szerződésekben)
Mivel le lettem pontozva, itt van pár:
BIEWER YORKSHIRE TERRIER
BLUE DIAMOND BIEWER YORKSHIRE TERRIER
BIRO YORKSHIRE TERRIER
GOLDDUST YORKSHIRE TERRIER
CHOCOLATE YORKSHIRE TERRIER
ÓCEAN PEARL YORKSHIRE TERRIER
ADDA YORKSHIRE TERRIER
BLUE MERLE YORKSHIRE TERRIER
CHOCO MERLE YORKSHIRE TERRIER
SABLE MERLE YORKSHIRE TERRIER
MERLE YORKSHIRE TERRIER : Else "merle" colour variations.
BLUE/BLACK & TAN or BLACK without tan YORKSHIRE TERRIER (nother colours carrier)
WHITE YORKSHIRE TERRIER
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!