Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztőtől vett németjuhász...

Tenyésztőtől vett németjuhász lába is ugyan úgy áll, mint az én szapis kutyámé. Akkor most a diszplázia kivédhetetlen a fajta esetében?

Figyelt kérdés
Ismerem a kutya tenyésztőjét, tényleg lelkiismeretes ember, de a kutya lába ugyan úgy áll, mint az én szaporítótól vásárolt njmnek. Pedig a törzskönyves kutya esetében azt szokták mondani, hogy azoknak nincs bajuk. Elképzelhető, hogy ennek a fajtának (legalábbis a show vonalnak) már menthetetlen a csípője, és mindegyik egyed diszpláziás?

2017. márc. 19. 18:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ma 20:17

Már a 80-as évek elején is kellett elfogadott csípő röntgen ahhoz, hogy tenyészteni lehessen egy nj-vel.

A lelkiismeretes tenyésztőknél is előfordulhat , hogy dp-s lesz egy kölyök.

2017. márc. 19. 20:42
 12/19 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző válaszolóval!

Tök mindegy, honnan van a kutya, akkor is lehet diszpláziás. Ennek oka, hogy ez a betegség nem csupán genetikai eredetű lehet, hanem a külső környezet is befolyásoló tényező lehet, ergo a kutya életmódja.

Tehát a lelkiismeretes tenyésztőtől származó, dp-re szűrt nj is kaphat diszpláziát, ha kíméletlenül dolgoztatják és terhelik az ízületeit.

2017. márc. 20. 00:52
 13/19 anonim ***** válasza:

És a láb állásának meg általában nincs köze a dp-hoz.

De persze nem kizárt.

2017. márc. 20. 00:52
 14/19 anonim ***** válasza:

Itthon nincs Németjuhász tenyésztés, nincs elegendő Németjuhász kutya hozzá. Amit itthon Németjuhászként árulnak azok minden, csak nem Németjuhász. Elég átmenni Szlovákiába megnézni az ottani állományt, ég és föld a különbség a szlovák egyedek javára. Sokan már inkább oda mennek át venni maguknak NJ-t.

Orvosi papírok meg nem érnek semmit. Van elég pénzed még, ha születésétől fogva DP-s a kutya (fajtól függetlenül) is tudsz szerezni olyan papírt, mintha semmi baja nem lenne.

2017. márc. 20. 12:30
 15/19 anonim ***** válasza:

ma 12:30

Te a munkavonalról beszélsz.

Itthon a naagy tenyésztők nem is itthoni kannal fedeztetnek, hanem a német spiccen lévőkkel. Jó...néha olasszal is. Bár az is leginkább apai ágon német.

Van nem egy ismerősöm, aki befürdött a szlovák kutyával.

Mostanában nem is a dp a mumus, hanem a gerinc.

2017. márc. 20. 13:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Azok miért lettek lepontozva, akiknek show vonlas kutyája van? 0%-ot kaptam és tényleg nem értem, hogy miért. Azért mert show vonalas kutyám van lelkiismeretes lelkiismeretes tenyésztőtől, vagy azért mert leírtam, hogy a többi nagytestűnél is gyakori ez a betegsék. Avagy mert volt egy kicsit cinikus megjegyzésem, ugyais pusztán a lábak állásából nem lehet megállípítani a dp-t...
2017. márc. 20. 13:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Félreérthetően írtam, igen, szlovák kutyák között is lehet kifogni DP vagy más betegséggel/stb-vel rendelkező kutyát. Viszont még mindig jobb a helyzet, mint a magyar államonynál.
2017. márc. 20. 14:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja és nem a munkavonalról beszéltem, hanem általánoságban, mind munka, mind ,,show" vonalról.
2017. márc. 20. 14:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Lábállásnak nem sok köze van a dp-hez.

show vonalban annyira nyomorékok lettek a nj-ok hogy borzasztó. A csánkjuk szinte a földön a pontyhátról meg ne is beszéljünk.

Hiába a tk sajnos ha a showban nyomorékok a kutyák.

Van ismerősömnek tk-s német juhásza,de sajnos show vonalú,nekem nem tetszik.

2017. márc. 20. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!