Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A bobtail jó házőrzőnek?

Zsirember kérdése:

A bobtail jó házőrzőnek?

Figyelt kérdés
Ajándékba kaphatnék kettő bobtailt.Nekem házőrzőre lenne szükségem.Ha ketten vannak, bátrabban ugatnak meg idegeneket?
2010. máj. 10. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Házőrző házőrzésre alkalmas, és jó jelzőkutya

[link]

2010. máj. 10. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Én a helyedben azt gondolnám át, hogy van-e elég ídőd a bundáját karbantartani. Egynek sem kisfeladat, hát még kettőnek. Nincs sok kutyafajta, melynek bundája igényelne annyi törödést, mint egy bobtailnak. Nem elég kozmetikus vinni, otthon is kell rendszeresen ápolni.
2010. máj. 10. 20:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Hetente hányszor kell fésülni?
2010. máj. 10. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Legalább heti 2x kell és minimum 3 óra kifésülni. Szóval nem kis feladat :)
2010. máj. 10. 20:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi!Azt hiszem,inkább a németjuhász jobb lesz.
2010. máj. 10. 20:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyos kutya.Nekünk is volt,de nem tudtuk hogy kell gondozni a szőrét és komoly betegséget kapott.Nagyon sok gondozást igényel. Olyan mint egy nagy mackó. Rettenetesen kedvelteti magát.Házőrző?? - talán.
2010. máj. 10. 20:38
 7/9 anonim ***** válasza:
2010. máj. 10. 21:28
 8/9 anonim ***** válasza:

20.23-as vagyok.

Amit belinkelt az utolsó, azt a kérdést én tettem fel, csak nem akartam belinkelni :) Tőle tudom a fésülést is. :)

2010. máj. 10. 21:59
 9/9 Akiteki ***** válasza:
100%

Eleve ne vegyél egyszerre két kutyát. Nevelj fel egyet, tanulj meg mindent a kutyatartásról és csak utána vágj bele a másodikba.

A bobtailnek igen sajátos házörzési sítlusa van: befekszik az ajtó elé és nem mozdul, átesik rajta a betörő.

2010. máj. 10. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!