Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Golden retriever mellé beagle...

Respect 99 kérdése:

Golden retriever mellé beagle jó választás?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves golden retriever kutyusom és mellé szeretnék venni egy Beagle-t, hogy ne legyen egyedül. Nagyon sok rosszat lehet a beagle-ről hallani és ezért anyumék kicist eltántorogtak a beagle-től. Viszont én úgy gondolom, sok minden elolvastam a témával kapcsoaltban és csak nevelés kérdése. Szeretnék pozitívumokat hallani, hogy végre meggyőzzem anyumékat, hogy jó választás lesz a beagle! Minél többen írjatok!

2017. márc. 12. 18:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

Mi ez a sok negativ komment a beagle-rol?? Nekem is ilyen kutyusom van egyáltalán nem önző imád a kedvemben járni es szót fogadó is nagyon szeretem💗

Egyébként a mienk egy rotweilerel van es elválaszthatatlanok egymástól pedig ez a 2 fajta is tenyleg egymás ellentéte ... A roti se egy vad állat es a beagle sem önfejű úgyhogy sztem egyenfuggo a viselkedésük 😊😊

( a Roti fiu a beagle lány ) bocsi a helyesírási hibákért telorol irok

2017. márc. 12. 20:20
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

én nem mondtam hogy más kutyákkal nem jön ki.

"Korábban a kennelekben nagyszámú kutya élt együtt, így kiemelt szempont volt az agresszivitástól teljesen mentes és a falkarangsor iránt érzéketlen egyedek tovább tenyésztése" (Wiki)

"A beagle nagyon tanulékony, nagyon jó a kombinációs és a helyzetmegoldó képessége, de ez elsősorban saját magára vonatkozik. Előbb nézi a sajt érdekeit, mint a gazdáét, ezt vegyük figyelembe a kiképzésénél." (Kutyatár)

"Ez a kutyafajta meglehetősen önálló, nem tartozik a legengedelmesebbek közé" (kutyafajták.hu)

"Beagles sind sehr intelligent. Was nicht etwa zur Folge hat, dass sie gehorsam sind. Als Jagdhunde sind sie so geprägt, dass sie im freien Feld eigenständig agieren." (beaglehund.de)

(a beagle nagyon intelligens de ez nem azt jelenti hogy engedelmes mert arra lett kitenyésztve hogy független legyen)

2017. márc. 12. 20:30
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
A beagle nagyon család-, és emberközpontú, mindene a család és a gazda, ha ott jól érzi magát. Játékos, de az biztos, hogy a nevelésére oda kell figyelni, sokat foglalkozni vele kölyökként, mert egy kicsit önfejűek, de okosak. Ez azért is van így, mert a beagle alapvetően egy vadat felkutató vadászkutyának lett kitenyésztve. Szóval sokat kell vele menni, vagy a kertben "szaglászósat, nyomozósat" játszani. A mi kutyánk csak félig beagle, de abszolút mindene a nyomozás, az apportírozás nem igazán érdekli, kétszer eldobod neki a labdát még visszahozza, harmadszor már nem, de negyedszerre már utána se megy. :D. Nagyon igényli a társaságot, de gondolom enyhíti a "gazdahiányt", ha egy goldi mellett nő fel. Több felől hallottam, de persze nem mindegyikre igaz, hogy egy kicsit ijedősek is (a miénk nagyon). pl: zaj, új emberek stb. A szűk családon kívül a mi kutyánk nem is fogad el senkit, konkrétan a közelükbe se megy, de mondjuk azért ez nem feltétlenül baj, ugyanakkor láttam rendkívül (goldi mértékben) barátkozós biglit is.
2017. márc. 12. 20:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is úgy gondolom, hogy más egy beagle egyedül, mint egy goldival! :)
2017. márc. 12. 21:06
 15/20 A kérdező kommentje:
Illetve, ha a beagle lány és a roti fiú akkor az nem jelent gondot tüzeléskor? Vagy ivartalanítva van az egyik?
2017. márc. 12. 21:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekeeeeeeem.vaaaaan

Hat figyelj tenyleg nem konnyu a nevelese, enyem sem a legneveltebb

De hidd el nem lehetetlen

2017. márc. 12. 21:13
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

Nem egyik sincs igaztalan írva de szerencsére nincs gond😄

Egyébként érdekes annyira összenőttek hogyha mondjuk nincs itthon a beagle mert pont fiu kutyánál van (:DD) akkor a roti nem hajlandó enni es együtt is alszanak nagyon edik... Pedig volt mar a mostani Beaglenk elott is de vele nem volt ennyire szoros a kapcsolat 😊❤️

2017. márc. 12. 21:36
 18/20 A kérdező kommentje:
De szupiii😍😍
2017. márc. 12. 22:12
 19/20 Vanda2233 válasza:
Nekem is beaglem van.Imádom,nagyon eleven.Nem igaz hogy nem szereti a gyerekeket.Egyszerűen megőrül értük.Anyukám aki nem nagyon szereti az állatokat is imádja és már családtagjént tekint rá.Barátnőméknek van egy goldija akivel akivel többször sétáltunk már és igazából semmi érdekes nem volt.Mikor kicsit leültünk játszani szerettek volna. Szerintem nem igaz hogy ellentétek.Az én beaglem könnyen tanult.Már 10 hetesen tudta hogy ül.Intelligens de rossz.(kiskorában szétrágta az internetkapcsolatot) Azóta azért megkomolyodott.Bármi kérdésed van szólj.
2017. márc. 19. 18:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. márc. 20. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!