Meddig rombol a kutya a lakásban - ha rombol -?
Sziasztok!
4 hónapos cocker spanim van. 2 hónapja van nálam, és semmit nem tett tönkre a lakásban. Nem rágott meg semmilyen bútort.
Ez így marad???
Van jön még a rombolós korszaka?
Köszi a válaszokat.
Az én cocker spánielem szeretett a kertben ásni (főleg a növények tövénél). Egy ideig rágta a háza szélét, de arról szépen "leneveltem" azzal, hogy sok rágnivaló játékot kapott és ha észrevettem, hogy rágicsál, akkor megpróbáltam elterelni a figyelmét. És kisebb tárgyakat (zokni, papírzsepi, hajgumi, kesztyű, esetleg papucs) szeretett (még most is szeret) lopkodni, de csak elviszi ezeket, nem tépi szét őket.
De minden kutya más, elképzelhető, hogy a tiéd egyáltalán nem fog rombolni. Azért kamaszkorában majd figyelj oda, mert akkor feszegetik a határokat és lehet, hogy lesz egy-két csínye.
Az rnyemek kamaszkorban kezdték. Most hogy lassan betöltik az egy évet már mérséklődik és kimerül általában abban hogy lepakoljak a kanaperol a parnakat.
Korábban az asztallab a szennyestarto és a bambuszrolo bánta a tevékenységüket. Szóval minden ami fa. Én ha visszamennek az időben rengeteg perelt bor ragnivalot vennék.
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem nyugodhatok még meg teljesen. Alig várom a kamaszkort :)
Az előző spanim darabjaira szedte a lakást, de ő sokat volt egyedül az elején. A mostani kis gengszter nincs annyit magára hagyva. Sok játéka van, imádja a préselt csontokat, szárított malacorrot, és egyéb Jack termékeket. Papucsot ő is lopkod, meg zoknikat :) Az előző spanim még 13 évesen is lopkodott játszásiból .. imádtam :)
Nem kell neki sok játék, elég egy, amit szeret rágni. A többit el kell rakni, és csak akkor elővenni, amikor aktívan játszol a kutyával.
És persze érdemes kifárasztani egy nagy és aktív sétával egyedül hagyás előtt, akkor tutira aludni fog, nem rombolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!