Kutya lakásban?
Lakásbam lakom és kutyát szeretnék.
Főleg mopszban gondolkodm ahogy olvasgattam ezt a fajtát ajánlják lakásba (szerintem cuki is)
A lényeg hogy tanulok és szüleimmel lakok. Ők azt mondják hogy nem egészséges egy kutyának kb. Napi 8órát egyedül tölteni, igazul van de èn mégis szeretnék. Vélemények? (Főleg tapasztalatok és hozzáértők véleménye érdekelne)
150 ezer szaporítótól, gondolom.
Meddig laksz még szüleiddel? Miután kirepülsz a fészekből, mi lesz a kutya sorsa?
mopsz, francia bulldog, boston terrier- oket tudom ajanlani "szobakutyanak".
DE! tenyleg ne vedd szaporitotol, ill ugy vallalj kutyat, hogy valoban te viseled gondjat, es nem a szuloktol varod el a gondoskodast.
A mopszot csak lakásban lehet tartani, kertben nem. Ennél fogva a kutyának épp, hogy az az igénye, hogy a sétákat leszámítva mindig a lakásban legyen!
Viszont valóban gondold végig, hogy az elkövetkező 10-15 évben tudod-e vállalni a kutyatartás felelősségeit. Minden nap 4-5 alkalommal levinni, minden nap sétáltatni, tanítani, a nevelésének utána járni, az eltartás költségeit fizetni, ami nem pár ezer forint.
A vételárban ennél a fajtánál nem vagyok otthon, de 1-200.000 ft alatt nem úszod meg. És csak tk-es kutyát szabad venni. Ez az egyik legbetegesebb fajta, még a tenyésztőtől származó, tk-es kutyának is meg van az esélye, hogy valami gondja lesz, de egy szapis kutyának garantált, hogy több betegség is elő fog jönni.
Vagy nézz szét menhelyeken és fogadj örökbe egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!