Tényleg ekkora baj, ha átnevezem a kutyát?
Ne foglalkozz vele. Ha a tiéd már a kutya, annak nevezed, aminek szeretnéd.
Ő meg minek akar másik kutyát, ha ezt sem tudta eltartani?!
És ha a másik kutya is beteg lesz, azt is lepasszolja és szerez egy harmadikat? Minek neki kutya, ha a gyógyszereket már nem tudja fizetni?
Ha a kutya nem hallgatott a nevére, akkor tökmindegy, hogy új nevet adsz-e neki. A csaj kommentjeit én törölném a helyedben. Ha már nem az övé a kutya, semmi beleszólása.
Általánosságban (ha most nem az előző gazda kínját nézem), kutya átnevezésénél arra érdemes figyelni, hogy hasonló hangzása legyen a névnek. Kölyökként nyilván ez nem játszik, de felnőtt kutya, aki megtanulta a nevét, ott mindenképpen érdemes. Tehát arra gondolok, hogy esetetekben az új névben e-a, vagy a-e hangzás legyen, illetve teljes névnél a csés ciccegés - nyilván attól is függ, hogy becézte a régi tulaj. Gondolom, azt te is tudod, hogy a kutya nem szavakat, hanem hanglejtést, hangzást tanul meg a parancsszavaknál és a nevénél is, ez azért fontos.
Egyébként mivel ő ezt a nevet szokta meg, nem fogja új néven nevezni. Attól, hogy neked mondjuk Aladár lett a kutya, attól még mindig az ő kis Versace szerelme marad. :)
Nekem baráttól van a kutyám. Évekig tenyésztette a család őket, a barátnőm meg a húga minden kölyköt elneveztek természetesen. Az új tulajok új nevet adtak a kutyáknak nyilván, de ők otthon az "eredeti" kölyökneveken hivatkoznak rá azóta is. Az én kutyum már 9 éves (ugye kölyökként vettem), de barátnőmmel ha szóba kerül, ő azóta is az eredeti nevén hívja. Miért zavarjon? A legnagyobb pedigrés kutyuknak is mindig több nevük van, mondhatni nemesít a dolog. ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!